Repro Genius 5.1 SW-HF 5.1 5050 V2, hraje potichu

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hartnoll

Repro Genius 5.1 SW-HF 5.1 5050 V2, hraje potichu

#1 Příspěvek od Hartnoll »

Zdravím, mám repra zmíněná v názvu tématu. Mám je asi tři roky, takže po záruce. Jsou celou dobu připojeny k PC. Jednou, při poslouchání písniček se najednou ztišily tak o 95%. Jako kdyby na zdroj signálu byly připojeny jen reproduktory, bez zesilovače. Když dám volume na 0 tak logicky nehrají vůbec a při volume na max hrají, sotva znát. Zkoušel jsem je připojit na mobil i k jinému PC, ale všude hrají stejně potichu. Myslím si, že něco odešlo, SW chybou to nebude. Zkoušeny jiné kabely, jiné vstupy, jiná repra a veškeré možnosti. Jinak fungují v pořádku, co se týká displeje, ovládání hlasitosti, přepínání vstupů, atp. Nevíte, prosím Vás, co by tak mohlo odejít, konkrétně u těchto repro? Jaká součástka? Jestli náhodou nemá někdo taky takovou zkušenost. Díky
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

Otevřít, pozorovat, čichat, měřit. Přibližné schéma je zde. (link se objeví za chvíli dole)
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Buď je problém v přepínači vstupů PT2323 (označení na schématu U7), nebo v digitálním potenciometru - zvukovým procesoru PT2322 (U6). Kdyby to byly za nima následující výkonový zešilovače, asi by neodešly všecky naráz.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hartnoll

#4 Příspěvek od Hartnoll »

Děkuji za rady. Našel jsem přesné schéma pro můj typ:

http://elektrotanya.com/genius_sp-hf5.1-5050v2.pdf/download.html

Myslíte, že by teda podle tohoto schématu mohl být špatný IO označený U5?
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

S vysokou pravděpodobností je závada buď přímo v něm, nebo těsně kolem něj. Nemusí to bejt přímo šváb, ale může to bejt i "študent" = studenej spoj někde v obvodech patřících k tomu švábu. Minimálně by to chtělo propájet všecky spoje kolem a překontrolovat na svod/ERS všecky ty maličký (1uF) vazební a blokovací elektrolytický kondíky kolem něj.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“