Notebook HP ProBook 4710s přestal fungovat

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

Notebook HP ProBook 4710s přestal fungovat

#1 Příspěvek od otakarv »

Dobrý večer. Tento NTB jsem večer vypnul a když jsem jej ráno zapnul tak bylo slyšet jenom ventilátor jak se točí vyššími otáčkami, hned po zapnutí problikla dioda která signalizuje aktivitu pevného disku, dále již zůstala zhasnutá a také sem tam problikla modrá LED dioda na tlačítku "Caps Lock" a to je vše, displej se nerozsvítí.
Jsem z toho na mrtvici, nevím co si počít proto prosím o radu co mám udělat, zkontrolovat. Předem všem děkuji za případné rady.
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

- Zkusil bych nabootovat "něco" z CD, Hiren's, instalační disk, antivir, cokoliv, jen abych viděl do jaké míry notebook žije.
- Podíval bych se do BIOSu jaká je teplota CPU, případně není-li tam zpráva - to některé BIOSy zanechávají.
- Děje se to i při napájení z adapteru, není baterka vybitá?
- Pomůže v zobrazení externí displej?
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
rezis

#3 Příspěvek od rezis »

Myslím že výše uvedené body jsou neproveditelné vzhledem k tomu že to nežije...

Je to postaveno na intelu.... to jsem nikdy v servise neměl rád neboť nefunguje nahřívací metoda.
Takže: vše ven nepotřebné odpojit, hdd, mechaniku, wifi, zkusit zapnout co udělá, zkusit zaměnit RAM případně nechat jednu a zkusit postupně sloty. No a tak různě .... až to končí zahozením.
Internet - metla lidstva
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Nema to nahodou Radeon?
warp

#5 Příspěvek od warp »

Nebliká náhodou u napájecího konektoru oranžově dioda? Zkoušels vyndat baterku na delší dobu, případně zkusit start bez ní. Případně by se měl zkusit spustit bez baterky jen s adapterem a držet zapínač cca buď 30sec nebo 1 minutu.
warp

#6 Příspěvek od warp »

Nebliká náhodou u napájecího konektoru oranžově dioda? Zkoušels vyndat baterku na delší dobu, případně zkusit start bez ní. Případně by se měl zkusit spustit bez baterky jen s adapterem a držet zapínač cca 1 minutu.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od otakarv »

serviceman, zkoušel jsem provoz baterie+adaptér, pouze batérie, pouze adaptér bez batérie, všechno stejné.
rezis má pravdu, ten notebook nežije, není slyšet žádné zvuky kromě toho ventilátora.
rnbw, áno má to ATI Radeon.
rezis píše:No a tak různě .... až to končí zahozením.

Nějak v podvědomí už nějakou dobu mi chodila myšlenka, co bych dělal, kdyby mi tento můj "miláček" zkolaboval. Nějak se mi to sype ze všech stran, samé zlé věci ale zahodit bych jej rozhodně nechtěl, jsem na něj příliš moc navázaný. :cry:
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od otakarv »

warp píše:Nebliká náhodou u napájecího konektoru oranžově dioda? Zkoušels vyndat baterku na delší dobu, případně zkusit start bez ní. Případně by se měl zkusit spustit bez baterky jen s adapterem a držet zapínač cca buď 30sec nebo 1 minutu.

Dioda nebliká, zkoušel jsem provoz výše popsaný. Baterku jsem měl nyní asi zhruba 24h venku. jdu ještě odzkoušet to přidržení tlačítka.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od otakarv »

warp, tak to přidržení zapínacího tlačítka nefunguje, notebook se zapne ale po 5 sek se vypne když držím to tlačítko.
ACDC

#10 Příspěvek od ACDC »

Máš problém na grafice, koukni sem: http://ntbook.cz/index.php?pageID=HP-Pr ... ATI-HD4330
palo1129

#11 Příspěvek od palo1129 »

Je to IGP cip a nejaky ten stuteny spoj pod nim, klasika takmer s 100% istotou. Hlavne ked to bude nejaky BGA cip od AMD. Kombinacia bezolovnatej pajky a vysoko-podimenzovaneho chladenia.
Mne sa napriklad podarilo aspon na chvilku ozivit takyto NB na rychlu zalohu tak ,ze som hociakym uterakom zakryl vsetky chladiace otvory a nehal nacas spusteni, potom NB nastartoval po 2 padoch. Mozes vyskusat aj ked je to mozno velke stastie ,ci sa podari prehriatim nacas studeny spoj ozivit.

Jedina spolahliva metoda je potom pregulickovanie olovnatou pajkou cim sa zaoberaju niektore amaterske servisy v cechach ich je dost ,kde to ani nevide draho 30-50 eur.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od otakarv »

Bude to tak jak píšete, přehříváním vzniknul studený spoj. To nakonec vysvětluje mojí situaci, večer byl notebook vypnut kdy byl dosti zahřáty a postupným ochlazováním se "dílo" studeného spoje dokončilo. Již delší dobu jsem pozoroval čím dál častější zvýšování otáček ventilátora a foukání dosti horkého vzduchu. Kdysi mi pomohlo když jsem vysávačem s nasazenou tenkou hubicí a přiloženou k větracím otvorům povysával tento notebook, pak již jel ventilátor dlouho klidně, no nyní před časem to již nepomohlo nebo jen malinko. Stále jsem se chystal jej otevřít a vyčistit zevnitř ale jak už to bývá, vždy jak na potvoru něco do toho vejde, pak zase není nálada a nakonec to dopadne takto. :cry:
No nedá se nic dělat, notebook půjde do servisu, doma na to nemám vybavení a ani skušenosti.
monterjirka

#13 Příspěvek od monterjirka »

Asi bych v takovém případě různé oživovací pokusy přesunul na druhé místo a jako první bych se snažil vymontoval HDD, vložit do "rámečku s redukcí na USB" a v nějakém jiném stroji zazálohovat důležitá data. Ty oživovací pokusy mohou někdy něco "dorazit" :(
bootwin

#14 Příspěvek od bootwin »

Ano presne tak ,pokud je to Intel platforma a ma zabudovanou ATI grafiku,uz jsem videl,tak je to grafikou BGA cip. Pokud budes chtit ,opravuju .
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od otakarv »

bootwin, poslal jsem Ti SZ.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“