merici hroty sprazene kruzitkem,asi vlastni napad

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Boro
Provokatér
Provokatér

merici hroty sprazene kruzitkem,asi vlastni napad

#1 Příspěvek od Boro »

Dlouho mi to vrtalo v hlave az sem to udelal,hroty z kontaktu dps televize upevnene v kruzidle ze skoly.Da se to drzet jednou rukou,drzi to akcni radius ,po navleceni smrstovacky mozna ani nebude zabijet.Mam z toho vyvedeny kabely s wagama kam boucham normalni hroty.Mozna mi to pomuze pri mereni s pristroji kde je kazda ruka dobra ako BM509....Jasne ze na male kondy multimetrom to lita ale skusim to.
Přílohy
IMG_20141201_234039183.jpg
(54.49 KiB) Staženo 111 x
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Toto kruzidlo som dlho mal a pouzival - bolo super, mal som v nom upevnenu pentelku a potom sa paradne rysovalo :D
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Tomuto říkat kružítko? Nebo- nedej bože- nulátko? Na gymplu by mě asi nepochopili, na průmyslovce asi ukřižovali...
Ale možná to není špatné, jako nápad. Akorát s mým (momentálně moc nefunkčním) palcem by to asi dopadlo špatně. Spíš přemýšlím o výrobě pomůcky pro multimetr, hodně podobné sondě k osciloskopu- samostatně vyvedenou GND s malým krokodýlkem.

A propo- kde sehnat nejen tyhle malé (pájecí) krokodýlky, ale i třeba kvalitní banánky? V GME i Gesu jsou to docela dardy. Přemýšlím o Číně, ale potřeboval bych reference.
Díky M.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Dostal som ho niekedy na zakladnej skole a sluzilo aj na gymnaziu bez problemov. Rozmer to drzi celkom slusne. S pentelkou kresli krasne tenke kruznice, to je s "lepsim" kruzidlom problem.

Ked mam malo ruk, tak zem multimetra pripojim napevno na zem meraneho objektu - bud niekam vrazim meraci hrot a ked niet kam, tak namiesto neho pripojim kablik s krokodilom.
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Když mám zvláště dobrý případ tak nelenuji a připájím drátky - zbytky vývodů součástek , co se mi válí po stole .
kokun

#6 Příspěvek od kokun »

Michal22 píše:Tomuto říkat kružítko? Nebo- nedej bože- nulátko? Na gymplu by mě asi nepochopili, na průmyslovce asi ukřižovali...
...

Ještě spíš tak odpichovátko . . .
Ale úplně špatný nápad to není - ne všechno se měří proti GND :wink:
Honza - kokúň

#7 Příspěvek od Bernard »

Odpichovátko,to mělo uprostřed ten nastavovací šroubek na obě ramena. 8-)
Kvicala_r

#8 Příspěvek od Kvicala_r »

Jako pinzeta na SMD se mi povaluje na stole tohe celkem dostupny zboží
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“