Elektrocentrála KW6500 - budící vinutí

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ok1hga

#16 Příspěvek od ok1hga »

BOBOBO píše:Už se těším , až si dá někdo práci a alespoň u jednoho tohoto typu (asi je dnes nejrozšířenější z levných) provede podrobné zpětné inženýrství včetně regulátoru .

BOBOBO píše:To jsou věci , na které ještě nikdo pořádně neodpověděl , inu vědomosti pro obchod ..

. . . jen kecy !
. . . zkus to sám, máš možnost !
milous2

#17 Příspěvek od milous2 »

ok1hga už sem něco dal,tak u toho bylo i toto,ale jestli to souvisí,to nevím?
Přílohy
Automatic Voltage Regulator.pdf
(138.03 KiB) Staženo 414 x
ok1hga

#18 Příspěvek od ok1hga »

milous2 píše:tak u toho bylo i toto,ale jestli to souvisí,to nevím?

kdyby sis to sám otevřel, zjistil bys, že je to ta samá stránka, akorát v pdf . . . a nefungují z ní odkazy !!

jediný kdo může odmáznout tvý příspěvky jsi ty sám, dokud tam někdo nepřidá další příspěvek . . .
aby ti to ještě šlo, píšu tuhle zprávu sem . . . tak doufám, že si to přečteš !!!!!!!!!!!
Přílohy
prispevek.png
(34.56 KiB) Staženo 135 x
Naposledy upravil(a) ok1hga dne 03 pro 2014, 20:34, celkem upraveno 2 x.
milous2

#19 Příspěvek od milous2 »

Jestli je někde problém s otevřením souboru tak u mě se otevře korektně.To PDFko je utvořeno programem "Bullzip PDF Printer" právě ze stránek co jsi dal odkaz Ty.Tak jestli je tady zakopanej pes,nevím? Zkusím zjednat nápravu,ale jsi první kdo asi neotevřel. Ale jak? Dám část PrtSc z onoho souboru.
OT:http://portable.generatorguide.net/avr.html
Přílohy
AVR 1.JPG
(153.73 KiB) Staženo 281 x
AVR 2.JPG
(167.15 KiB) Staženo 221 x
milous2

#20 Příspěvek od milous2 »

Omluva. Prosím vše odmáznout,pokud to jde.Děkuju.
Jarda-406

#21 Příspěvek od Jarda-406 »

Tak ještě jeden dnešní poznatek. Tyto dva konektory jak jsou na fotce, když měřim ohmicky mezi sebou tak je mám navzájem propojené každý pin s každým,čož by mohl být ten problém,že mi to nebudí . To budící vinutí by asi mělo být samostatně oddělené od všech ostatních co?
Přílohy
kw6500.jpg
(189.26 KiB) Staženo 197 x
ok1hga

#22 Příspěvek od ok1hga »

Jarda-406 píše:To budící vinutí by asi mělo být samostatně oddělené od všech ostatních co?

ano . . .
a měl jsi při měření odpojený ten gaetz ???
já tam na něm vidím zapojený fastony . . .
zkontroloval jsi ho ?
Jarda-406

#23 Příspěvek od Jarda-406 »

Jojo graetz byl odpojen a jsou propojeny konektor pro regulaci se silovým konektorem . Každý kabel s každým je propojen . Maximální odpor byl 10 ohmů a méně . Nekonečně velký odpor nebyl naměřen nikde jenom proti kostře
ok1hga

#24 Příspěvek od ok1hga »

udělej trochu lepší fotky, ty dráty do konektoru vyhni nějak do strany,
aby byla pořádně vidět ta vinutí a přívody k nim . . .
můžeš zkusit to namalovat jak si myslíš, že je to zapojené . . . a kde si naměřil jaké odpory . . .
ono to budicí vinutí (statorové) nemusí být úplně samostatné, záleží na tom, jak je to vlastně celé zapojené . . .
těch centrál je moc typů, pořádně se tam podívej a dokumentuj co tě zaujme . . .

. . . ten usměrňovač (graetz) jsi měřil ?? jak na tom je ?

a jestli je mezi vinutíma zkrat a nemá-li tam být, je to na převinutí, nebo na vyhození do šrotu . . .
Jarda-406

#25 Příspěvek od Jarda-406 »

Graetz byl ok. Ten vlastně jenom usměrňuje napětí do té 12V zásuvky jak je z čela centrály a ten asi nebude spojený s budící cívkou s myslim
Přílohy
20141204_052212.jpg
(213.19 KiB) Staženo 179 x
BOBOBO

#26 Příspěvek od BOBOBO »

No kecy , kdybych tu centrálu , jakoukoliv , vlastnil , tak bych to udělal . Třeba si nevšímáš , ale dal jsem sem časem vícero takovýchto rozborů , kdyby dal každý , ale o to nejde . Pokud je schema platné , tak by neměl být problém tu regulaci jak vyzkoušet , tak opravit i znovupostavit . Pokud jde o mezizávitový zkrat , tak ten by jsi si zjistil při delším buzení a chodu centrály-oteplením vinutí a kdyby to byl hutný zkrat , tak by jsi to slyšel na zvuku motoru . No a to , že se sem dá nejen odkaz , ale i reálný popis zvýší hodnotu vlákna . Je zde hafo vláken s nefungujícími odkazy , které by se mohly smazat . Jo a jsem velice alergický na větu , najdi si to na internetu . Pokud chci někomu pomoci , tak zadám alespoň oblast a případně zdroj či název ve zdroji . Obecně je to jen na plácnutí přes zobák , bezhodnotové . Nakonec by to mohl dát Zdenda coby vodotisk pro vše na foru a diskuze zavřít .....
Jarda-406

#27 Příspěvek od Jarda-406 »

Teď je nejaktuálnější otázka jestli má být budící vinutí spojené s ostatním silovým vinutím.
BOBOBO

#28 Příspěvek od BOBOBO »

Kdo ví , zda ti na to relevantně někdo odpoví , ale to , jestli regulátor spíná či odpíná a zkouška cizího napětí při buzení-kolik je třeba k plnému vybuzení a potom kontrola i toho naindukovaného napětí pro buzení . Já bych nejdříve zkontroloval oba mosty , jsou-li , potom zda spíná regec a cize nabudil rotor s potřebnými výstupními napětími . A po posouzení jednotlivostí se hrabal dále . Protože pokud by došlo v jakýchkoliv napěťových-závitových poměrech k jednotlivému průrazu , dalo by se napětí pro jeho kontrolu poslat přes trafo . Ale to až na závěr .
ok1hga

#29 Příspěvek od ok1hga »

Jarda-406 píše: . . . je otázka jestli má být budící vinutí spojené s ostatním silovým vinutím.

jak napsal "BoBoBo", tohle ti nikdo k té tvé centrále neřekne . . .
momentálně jsi jediný, kdo ji má rozdělanou na stole.
Poznat na dálku , co tam máš špatně, prostě dost dobře nejde.
Jak jsem ti již psal, vezmi si kus papíru a tužku a namaluj, jak si myslíš, že je to zapojeno a jaké jsou odpory vinutí(současný stav).
Musíš do opravy vložit i svoji invenci a pozorovací schopnost.
Dodat dostatečné množství informací, na zakladě kterých se potom dá poradit.
Bez těchto informací, je radění velmi těžké a skoro nemožné.
Jednoduše napsat: "je to součástka XY" prostě nejde !!!
Jarda-406

#30 Příspěvek od Jarda-406 »

Ok. Nějak se to pokusim namalovat .

Jak jsem se ptal kde se bere to počáteční napětí pro buzení tak tady je pár slov z jinného fóra :
Na dotaz v servisu, co se stane po zkratu a vinutí se odbudí, bylo mi řečeno: Nechte to pár minut jet bez zátěže a ono se to remanencí nabudí. http://cs.wikipedia.org/wiki/Remanence
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“