Proč najednou odchazej X2 kondíky
Moderátor: Moderátoři
Proč najednou odchazej X2 kondíky
Myslím si, že je tam šílenej bordel v síti. Majitel mi říkal, že mu strašně moc blikají Led žárovky, což by odpovídalo. Zajímavý je, že to začalo odcházet asi rok po tom, co soused nainstaloval na střechu solár. Že by měl nejakej sračk...tej střídač, kterej posílá do sítě harmoniky či pulzy, který X2 kondy prorážej? A co s tím, aby to dál neodcházelo? Poštvat na souseda odrušovačku? Nějaký další technický řešení aby to neodcházelo mě nenapadá.
Ach jo, v pátek tam musím jet a vůbec nevím, jak mu pomoct....
Díky
Jirka
http://www.gme.cz/fkp1-100n-1250v-p121-622
Ev tento:
http://www.gme.cz/fkp1-100n-630v-p012-821
Docela bych věřil v jeho kvalitě oproti některých od neznámých výrobců, ještě je k tomu Low Esr a na vyšší napětí ...
Jen bohužel neodpovídá normě X2
Pokud má majitel pocit "zarušení" sítě, proč nezavolá energetiky aby mu síť přeměřili a pokud rušení přesahuje povolené limity (určitě na to je norma), trval bych na jeho odstranění. . .
CZJKP1 píše:A co tam zkusit ještě naposledy konkrétně tento kondik.
http://www.gme.cz/fkp1-100n-1250v-p121-622
Musel jsem to spravit hned aby nemrzli. Tenhle by se stejně na plošák nevešel. Původně byl TD233 od Tesly, později ES Ostrava, ty byly úplně zlatý. Wima kondy bývaly taky velmi dobrý, otázka ale je, zda Wima je ještě Wima... Tak je tam plošákovej Šrak relátko, doufám, že bude na věky. I když 5mA, je zase malej proud a mohly by být problémy se samočištěním kontaktů, už jsem si s tím párkrát užil. Relátko tam necvakne podle HDO 6x denně ale taky při každám puštění teplý vody ve dvou průtokáčích Stiebel, kdy se musí topení odpojit aby to udržel domovní jistič.
Jirka
MATYCH píše:My máme za"plotem" 9MW FVE,je to sice připojeno přes vn ,a od té doby odcházejí kondy i X2,na všem možném,určitě to není náhoda,kde že jsou ty časy staré sinusovky.
Pokud je to za dvěma trafama, (FVE na VN, VN na 230/400) tak to je menší problém než když tam pere soused z 5KW napřímo. Podle známýho z rozvodny VN je to inpedancema a hlavně tenhle FVE měničovej bordel přes trafa moc neprolýzá. Jak jsem slyšel, podávám dál.
Jirka
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to tak použil u jedné mašiny, prošlo to i zkušebnou - jednocestné usměrnění, 2x 27K v serii, zenerka + elyt, odpor, optron.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Snad by mohlo situaci zlepšit použití dost velkého sériového odporu a použití jakostnějších kondů. Od některých značek mám vyzkoušeno, že je jejich životnost tak pětinová třeba proti ES Ostrava.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Je to bordel, stačí jeden povolenej šroubek a kdoví, co se tam od souseda dostává. Mě soused přes ulici blikal žárovkou, když řezal elektrickou pilou před domem dřevo - kluci přijeli, na sloupu utáhli, a je klid.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
wattrourer, GreenBonO nebo něco podobného.
Kažodpádně tyto zařízení sou povolené, schálené a něktří distributoři jej také nabízí. Takže zkontroluj si dimenzi kondenzátoru nebo změn jeho výrobce.
Jirka