kúpa vysavaču
Moderátor: Moderátoři
kúpa vysavaču
pred cca rokom som kupil vysavac Electrolux UltraOne Z8810W, a som s nim nadmieru spokojny. Teraz potrebujem kupit vysavac do druhej domacnosti, myslel som ze kupim taky isty, ale ouha, medzicasom nam EU zatrhla tak vykonne vysavace (tento ma 2.2kW).
Tak sa chcem opytat, ci niekto v poslednej dobe nieco nekupoval a ake s tym mate skusenosti. Chcem vysavac sackovy a tichy. Ten hore spominany je naozaj tichy, ovela viac hluku robi vzduch nasavany hadicou ako motor.
- serviceman
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mnohokrát jsem zjistil, že náhradní filtr (obecně, ne jen u vysavačů) může být výrazně horší i lepší - a tím zásadně ovlivní sací výkon vysavače. Příkon přes 2kVA je moc - už tak rušením přetížené síti to moc neprospěje a když začne vysávat celej panelák a každou chvilku to vypnou a zapnou kvůli úspoře, musí to být mazec...
Můj cyklonovej Fagor to vyřešil po svým - vystřelil na mě pár jisker a od té doby jede naplno, t.j. 1600W - a já mu v tom nebráním, protože kovářova kobyla.
Preto chcem "pytlikovy", mnou spomenuty 2,2kW pouzivam na 2 stupni z 5, na 3 uz to trha parkety, tak na 5ke povysavam aj keby som cely rok ten pytlik nemenil:-)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vysáváš jen hrubší drobotinu, vyklopíš dno s hrubým bordelem do záchodu a hotovo. Jemný prach je vždy až ve filtru.
Pokud děláš komplet úklid, většinou i vytřeš podlahu, a tak tu nádobku komplet strčíš do kýblu s použitou vodou, vypereš a osprchuješ prachový filtr, a vysušíš. Ani zrnko prachu nepřijde nazmar.
Ta moje ex se to ale taky nikdy nenaučila. Já už bych neměnil. Myslím vysavač.
Hepa filtr (ten na "výfuku" vysavače) mám čistý.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jo, vysávání s přeplněným a prasklým papírovým pytlíkem, to je něco. Jsou lidi, co si toho vůbec nevšimnou.... Máti měla vysavač Siemens a ten vydržel hodně. Ale ne všechno.
(0404) RB-014 po výmene uhlíkov a ložisk ťahá jak besná a to má len 1000W max (ale výborný SACÍ výkon..) až to niekedy musím prepnúť na 650W a s tým 6 litrovým sáčkom je to mazec
Eta neptun - solidný produkt novodobej Ety, zatiaľ v záruke ale plní si svoje úlohy na 1. taktiež sacím výkonom dvíha koberce a to má tuším len okolo 1250W.
mal som jedného času taký malý cyklónový vysávač... povysával som obývačku a mohol som isť vyklepávať filter a nádobu do koša...nechcelo to ťahať... ten zmetok šiel z domu