Tesla B113 - chybí výšky
Moderátor: Moderátoři
Tesla B113 - chybí výšky
anebo naopak, magič připojit na externí zesík (rádio), stejné bedýnky a porovnat zvuk čímž se okruh možných závad zredukuje a lokalizuje.kovar píše:Ale jako první bych odzkoušel samotný zesilovač s externím signálem.
Jacobs píše:Přes zesik hrajou oba kanály stejně
Jacobs píše:Když použiju magnetofon jako zesilovač stále levý kanál bez výšek
Čo z mgf využívaš v prvej variante? - takže od hlavy po konektor chybu nehľadaj.
Čo z mgf využívaš v druhej variante? Keďže využívaná časť nejde správne, ukrýva v sebe závadu.
Čiže ako som písal, hľadaj od konektora, do ktorého tlačíš signál, smerom ku koncu, vlastne ak som správne pochopil, od potenciometra smerom ku koncu. Alebo rovno všetko meň. Elyty si už vymenil, skús všetky styroflexy - radi majú skrat, alebo sa prerušia, všetky odpory - stávalo sa, že bol niektorý prerušený, alebo zmenil hodnotu, potom prejdi na polovodiče a tak. Nič nie je naveky. Keď to nepomôže, prezri káblové zväzky - zvody, spoje, prejdi na prepínače - môžu byť zaoxidované. Hlavy vynechaj, tak isto je malá pravdepodobnosť závady pevných mechanických dielov, ale pre istotu zreparuj aj potenciometre, po rokoch môžu byť zaoxidované.
Ak sa ti meniť nechce, skús na to ísť logicky, ako som písal - sledovačom. Ak ho nemáš, môžeš ho skúsiť nahradiť vstupom do zosilňovača. Dobrá metóda v núdzi je postupné premosťovanie kanálov kondenzátorom. Keď už nebudeš vedieť, kam z konopí, mohol by si skúsiť niečo pomerať. Ak nemáš schému, určite sa niekto nájde, čo ti ju poskytne. Dosť schém a manuálov mám už dlhšiu dobu nedostupných, ale myslím že toto by som mal mať v dosahu, dokonca v rôznych prevedeniach. Keď napíšeš sem výsledky, niekto ti napíše, čo presne vymeniť.