Kontrola na dialničnom úseku.
Moderátor: Moderátoři
Kontrola na dialničnom úseku.
To by problém nebol. Šiel som však na požičanom aute, bez diaľničnej nálepky. V rozstratenej kolóne sme šli všetci rýchlejšie, ale keďže každý predomnou "bez príčiny" pribŕžďal, vytušil som a primáčkol brzdu aj ja - myslím že som to dostal na nejakých 100 na tachometri (ukazuje viac) takže snáď rýchlosťou som príčinu nezavdal. No a klasika - nezapnutý pás.. Neviem či môže byť útechou, že som šiel v ľavom pruhu - síce áut bolo v pravom dosť, aj nákladných, ale bolo to také rozstratené, že keby si ma vybral a chcel odfotiť, stihol by to asi (ich možnosti nepoznám).
Majiteľa auta som o probléme oboznámil. Pohľad na výšku pokút za chýbajúce dialničné nálepky na nálade nepridáva a hnevá ma takáto zbytočnosť, pretože keby som zdržaný neletel lekárovi, aby sa mi ušla mizerná časenka, šiel by som po starej ceste a nemusel byť problém..
Čím to mohol merať, fotiť? Aká je prax - robia sa takýmto spôsobom kontroly nálepiek, rýchlostí? Kedy môže majiteľ auta očakávať pozdrav v schránke? Leteli by za previnilcom hneď, alebo len zberajú takto údaje?
1. U vás vedou dálnice přes obec (kolem cedule s koncem obce)? Nevybavuji si v ČR žádný takový úsek. Když už jedu třeba na D2 z Brna, tak je v Komárově tabule s koncem obce, za ní ta modrá s informací o začátku dálnice.
2. Jestli nemáš na autě dálniční "štempl", tak se nediv, že to budou řešit. Věc jiná je nesmyslnost využívání (třeba jak zrušili kolem Brna neplacený úsek na D1- podle toho dnes centrum vypadá, nedám dopustit na vlak...).
3. Osobně- kdyby mě zastavili a dali mě flastr jen za pás, rád to v tohle případě zaplatím a jezdím dál.
Napadá mě, že ten "tubus" byl asi mobilní radar, něco takového tady používají. Ale nevím jak moc to umí zaznamenat přestupek.
Já bych osobně orodoval za zveřejňování fotografií a videonahrávek z nehod, kde bezp. pás hrál důležitou roli- viděl jsem toho povíc, něco málo v reálu, ale (naštěstí) víc na školeních a od známých.
Ten kurt tam není z prd.le...
Možná tady vypadám jako moc veliký moralizátor, ale už jsem něco zažil.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ale i tak, jet dneska s autem bez známky na dálnici (a to ještě s cizím) a provokovat nezapnutým pásem a ještě rychlou jízdou nad limit, tak to už bych nechal řešit kriminálem s podmínkou (nucené práce na veřejném úklidu). Opravdu jsi tak hloupej nebo jen ještě nevyrostlej z puberty ? Jako by nestačilo dost 🤐, kde byly všechny předpisy dodržené.
Rychlost ještě beru - nejsem andílek, a někdy jdou značky v tak nesmyslném pořadí, že i když člověk dává pozor tak neví kolik má jet.
Ale pás je sebevražda. A vědomá jízda bez známky čistá provokace.
p32 píše:Ale i tak, jet dneska s autem bez známky na dálnici (a to ještě s cizím) a provokovat nezapnutým pásem a ještě rychlou jízdou nad limit, tak to už bych nechal řešit kriminálem s podmínkou (nucené práce na veřejném úklidu). Opravdu jsi tak hloupej nebo jen ještě nevyrostlej z puberty ? Jako by nestačilo dost 🤐, kde byly všechny předpisy dodržené.
musim si rejpnou: Jak prispiva zapnuty pas a dalnicni znamka ke snizeni rizika nehody?
A nezapnutej pás v autě s pytlem je rovnou poukázka na kolečkovou sesli, pokud ne na kremaci. Když opravdu dojde k nějakýmu nárazu, jsou rychlosti nafukování pytlů počítaný na připoutaný cestující (řidiče), kdy je pásy brzdí a snižujou rychlost letu setrvačností. Nepřipoutaný tělo narazí do pytle ještě dřív, než se stihne plně nafučet, jeho plnicí tlak obrátí směr pohybu těla a to narazí zpátky dozadu do opěradla - v drtivý většině je vinou momentů sil zdvihnutý nad sedadlo, takže zátylkem narazí na hranu opěrky - a tam to učuní KŘUP!!! - a pak už jsou jen 2 možnosti. Buď Kladruby, nebo Olšany...
A kutilmile - nelituju tě
Jinak s dalnicni znamkou (resp. bez ni) jsem si taky uzil srandy. Jel jsem kamosovym autem, o kterym me tvrdil naprosto presvedcive, ze ten flek na skle je 10-ti denni znamka stara 8 dni.
Ja byl tenkrat o neco duverivejsi, takze jsem na to skocil, a uplne v klidecku dojel po schodech do prahy. Po skonceni programu jedu zpatky, a jeste v praze na benzice prohlizim tu znamku. No jiste ze je prosla 3 dny.
Jelikoz uz nebylo moc moznosti a dost pozde v noci, vydal jsem se po prazkym okruhu smerem k domovine. Samozrejme za chvilku na ocase stribrnej transporter (byl jsem skoro jediny auto v okoli). Po chvilce na to slapnul, predjel me a zaradil se do myho pruhu. Nastesti se blizil exit, takze hura pryc, rekl bych ze to bylo o fous, a pri prvni prilezitosti bych byl jasnej