Tiskárna Samsung ML-1665 - Nejde USB
Moderátor: Moderátoři
Tiskárna Samsung ML-1665 - Nejde USB
mám tiskárnu Samsung ML-1665 a když ji připojím k PC, tak to napíše, že bylo připojeno neznámé zařízení. PC není schopen tiskárnu rozpoznat ani když jsou správně nainstalovány ovladače. Dělá to i na jiném PC. Když na tiskárně podržím tlačítko, tak správně vytiskne testovací stránku. Takže základní funkce tisku je v pořádku. Problém je pouze v komunikaci přes USB. Samozřejmě jsem zkoušel i jiný USB kabel, ale tím to není. K tiskárně jsem sice našel servisní manuál, ale jsou v něm maximálně bloková schémata, ale není v něm přesné schéma zapojení. Našel jsem schéma k tiskárně ML-1610, která používá stejný mikrokontroler ( Samsung Jupiter4E ), ale nejsem si jist, zda je stejné zapojení a označení součástek. Označení té mé základní desky ( plošný spoj, na kterém je USB konektor, MCU atd ) je JC92-02255A. Pod tím je napsáno ještě JC41-00615A. Je možné, že je porucha následkem přepětí na USB portu. Přesnou příčinu ale neznám. Kde mám hledat a co může být špatně?
Jak je to řešené s firmwarem? Na té desce je kousek od toho MCU samostatná EEPROM pamět ( 93C66WP ). Na netu jsem se dočetl něco ve smyslu, že se do této EEPROMky nahrává FW. MCU má ale FW nahraný přímo s sobě, že? Nebo si to nějak načte z té EEPROMky? Přemýšlím totiž, zda by byla reálná případná výměna toho MCU. Ale myslím si, že je to blbost, protože bych do toho nového MCU musel nahrát FW.
Ak to odislo pri burke, tak je to jasne - vzdy odide to, kde je pripojeny nejaky kabel. Premeraj DATA+ a DATA- na procesore oproti zemi diodovym testom multimetra (cerveny kabel daj na zem a ciernym meraj). Keby to bolo odpalene, tak mozno zozenies celu dosku niekde na eBay.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 3kIoXF-jOk