Proč najednou odchazej X2 kondíky
Moderátor: Moderátoři
Jestli má nějakou Čínu střídač tak to může být také tím. A bude to ještě horší, málo komu se chce platit státu a distributorovi výpalné za vlastní spotřebu vlastí elektřiny. Takže "černé" výrobnu rosou jak houby po dešti, a když je to nehlášené tak se používají ty největší šunty střídače.
Jirka
Proto se tam dává regulace přebytků, ale ne ve spínaní v 0V, ale fázová. A fázová regulace "ruší" ještě více, pokud není odrušená.
Spínání přebytků v 0V na kotoučkovém nebo na ne 4 čtyřkvadrantním elektroměru nemá žádný pozitivní efekt vzhledem ke způsobu měření těchto elektroměrů.
Přebytky se většinou ohřívá voda v nádržích.
První takovou "černou" výrobnu 12kW jsem zapojoval už v roce 2010, kdy ji distributor odmítl připojit a také odmítl navýšit hodnotu jističe a firma nutně potřebovala pro ohřev vody (piva) větší příkon. Je to malý pivovar a vaří nejvíce od jara do podzimu, takže je nižší výkon v zimě netrápí.
Mali sme tam arcotronix, R46 alebo 47. Problémový zákazník dostal ihneď najkvalitnejší a bol kľud.
Nebo by se to takto řešit nedalo?
ZdenekHQ píše:A co tak dát do serie s tím X2 malý odpor ?
330R/2W tam je v sérii standard a rok 2 varistory jak paralelně k X2 tak mezi L a N. Jak vidno, prd platný.
To CZJKP1: Tobě se to radí. Postižený je zaměstnancem elektrárny a má 3 roky před penzí. Takže si to pochopitelně nechce s náměstkem rozházet a doklepat v práci v klidu.
Jak jsem psal, je tam Šrak relátko, to vydrží.
Jirka
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mě pořád chybí komplet schema - t.j. co všechno je za tím X2 kondíkem.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]