Volba zaměstnání.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BOBOBO

#46 Příspěvek od BOBOBO »

Měl bych si lebedit , 55+ , mám práci , ale stejně mi to nějak v tom fofru a hlavně nervech , nejde .... No jo , odjíždím pracovně žebrat , blbý pátek .
termit256

#47 Příspěvek od termit256 »

Se hned necerti, pises zes delal neco v managemetu, takze bys tomu mel rozumet, spocitals jestli se na pneuservisu da vydelat, vyslo ti ze ne. A presto se jich tam jeste dalsi 4 uzivi. Tak kde si mam asi myslet ze je problem?

Zivnostnici zadne tiskarny na prachy nemaji, teda aspon ja urcite ne :-)
konosuke

#48 Příspěvek od konosuke »

Pánové...tyhle firmy jsou prádelny podivných výnosů (drogy, chlast, šmelina a prostituce...) naše dříve krásné město je tím daleko široko známé, bohužel.
Fronty zákazníků před servisem jsem neviděl nikdy, jak to dělaj nevím, asi jsem chyběl tenkrát na přednášce nebo nedával pozor.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
termit256

#49 Příspěvek od termit256 »

Tedy nejsem odbornik na prani spinavych penez, ale myslim ze zakladat pneuservis neni zrovna ten nejlepsi zpusob jak vyprat spinave prachy. Tezko muze mit maly pneuservis obraty ve stovkach milionu. Pokud nekdo vydelal na necem nelegalnim par milionu, urcite to neni spravne, ale podle mne je lepsi kdyz je vrazi do pneuservisu a zamestna par lidi, nez by je prevedl na konto nekde na Kajmanech. Coz ostatne bude asi jediny vysledek toho slavneho zakona o prokazovani majetku.

Osobne si nejak nedovedu predstavit drogoveho dealera ci pasaka jak vedou pneuservis :-)
BOBOBO

#50 Příspěvek od BOBOBO »

Však oni ho nevedou , jen najmutá síla dělá papíry . U více věcí odhadem zisk firmy neodhaduji .
konosuke

#51 Příspěvek od konosuke »

Ale samozřejmě...pneuservis je malý příklad a špička ledovce, takových neprůhledných aktivit má víc, jedna lepší než druhá...upracovaní ovčani čekaj na výplaty 2-3 měsíce, pak odejdou a přijdou z pracáku (i se státní dotací třeba) další prácechtiví. A divadlo se opakuje ad infinitum.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
rnbw

#52 Příspěvek od rnbw »

Peniaze sa peru v restauraciach, kam nikto nechodi a pod. Nakupia sa suroviny (a zoberu domov), urobia fiktivne predaje, zaplati sa z toho dan a peniaze su ciste.
Ruprecht

#53 Příspěvek od Ruprecht »

Já myslel, že "špinavé peníze" se vyznačují hlavně tím, že jsou nezdaněné. Pak nevidím problém v tom, že je majitel zdaní...
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
rnbw

#54 Příspěvek od rnbw »

Problem je v tom, z akej cinnosti peniaze pochadzaju.
Ruprecht

#55 Příspěvek od Ruprecht »

Tak pocházejí evidentně z činnosti, o kterou mají nějací lidé zájem a chtějí za to utratit své peníze. I když se ta činnost "zakáže"...
konosuke

#56 Příspěvek od konosuke »

Jo, znám takovou knajpu...dva chlapi pijou pivo, obsluhujou je 4 holky, TV hraje, světla svítí, topí se a na WC teče voda, majitel má audi před lokálem...tomu říkám podnikání, copak to nebije do očí že tu něco nehraje ? A tak to máte v celém státě, už chápete moje negatívní postoje ?
Ruprecht

#57 Příspěvek od Ruprecht »

Přiznám se, že úplně nechápu. Možná to není jediná aktivita majitele a 50-60tis za Audi A2/A3/A4/A6 mi nepřijde nějak nereálné i na malou knajpu...
[url]http://www.aaaauto.cz/audi/#!&make=9&sort[]=4&sort[]=0&branch=2[/url]
BOBOBO

#58 Příspěvek od BOBOBO »

Malá knajpa na vsi ti vydělá na daně , pojistku a pronájem . Jen v dobrých týdnech něco zbyde . Lidi pijou den ode dne více doma . Nejsou prachy a nebudou ...
tatramacek

#59 Příspěvek od tatramacek »

Zdravím. Mám dotaz..
K 31.12.2014 jsem dostal výpověď ze strany zaměstnavatele - za nadbytečnost..
Vybírám si ještě dovolenou ale už budu do konce roku doma...
Chci se zeptat - vedoucí mi oznámil, že mi dává VÝPOVĚĎ DOHODOU ZE STRANY ZAMĚSTNAVATELE S TŘÍMĚSÍČNÍM ODSTUPNÝM...
Co si o tom myslíte - prej takové rozvázání prac. poměru neexistuje. Díky..
Audaces fortuna iuvat
EKKAR

#60 Příspěvek od EKKAR »

Jo, neexistuje. Buďto to je výpověď pro nadbytečnost - a pak máš nárok na 5 měsíčních platů odstupnýho, nebo jim podepíšeš dohodu - a pak nemáš nárok na nic, respektive se jim tím podpisem vydáváš na milost a nemusejí ti dát nic. Tudíž pokud jseš nadbytečnej, měl jsi trvat na 5 měsíčních platech jako odstupným. Jestli jsi podepsal "dohodu o 3měsíčním odstupným", okradl ses sám.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“