Fén

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MetalGod

#16 Příspěvek od MetalGod »

Vrtule od PC větráku jsou nejspíš z polyuretanu, ale asi bych se s nima nesral, přece jen, lepidlo něco váží a jednak to bude kurvit ložisko a jednak bude poněkud vibrovat, bude hlučnější.
A u fénu bude dělat problémy ne zrovna malý sálavý teplo.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Jeden pripad je chladic CPU Intel - zavadil som o vrtulu prstom a urvala sa lopatka (pricom prst rozsekla do krvi...). Zalepit sa mi to podarilo celkom pekne, lepidla je minimum. Kurvi to lozisko uz niekolko rokov a stale ho to neskurvilo :D

Ale v tom fene bude asi problem s inym materialom - na niektore plasty ziadne lepidlo nefunguje.
MetalGod

#18 Příspěvek od MetalGod »

Intelácký jsou k ničemu, mně se tam vyjebalo ložisko (samozřejmě kluzný), Tak tam mám ARCTIC Freezer 7 PRO Rev.2 a není vo čem.
Tem můj prcesor měl původně takovej ten zaoblenej hliníkovej špalek s měděným jádrem, vejška tak 25mm, ale třeba matka má na starým počítadle na Celéru skoro to samý, akorát snad 3x vyšší, přesto to neuchladí, vyleze to na 70°C, větrák řve jak ten u T148 a stejně to hicuje jako kráva, přestože jsem mu dával novou teplovodivou pastu a upevnění chladiče je šroubový. A přetaktovat nejde. To moje dvoujádro je přetaktovaný na 125%, z 2GHz na 2.5GHz. Teplota na čipech je kolikrát 65°C, ale pouzdro má třeba jen 47°C. A bez kraválu (větrák je pružně zavěšenej).
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mám tady kuličkovej ventilátor 80x80x38mm, 12W, čtyřdrát. Chybí půl jedné lopatky. Třepe se to jak vibrátor a řve to jako tur. Jsou tam vidět stopy vteřinového lepidla, někdo to už asi zkoušel lepit....

Blbý je, že u nás není, jedině na Alibabě, snad mě projde platba kartou....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“