Rekonstrukce doma znamenala odstranění switch s WIFI v jednom poschodí. Do switch šel kabel z jinýho objektu z VDSL čtyřvývodovýho routeru a rozděloval síť na regulaci topení, TV, PC a zároveň lokální WIFI. Nutně potřebuju přemostit přívod z routeru do regulace topení. Ostatní není potřeba. Na zdi rozvody končí v dvojtých krabicích s RJ45 kostkama. Když to proklemuji LAN kabelem, musí být přímý, nebo křížený? Bohužel mi nejde ani jedno a netuším, v čem je dílo. Na regulaci topení nejsou u RJ45 kostek ledky, takže stav neznámý. Pokud zastrčím křížený kabel notebooku do RJ45 regulace, tak se do ní dostanu a pokud do RJ45 z Routeru, tak internet jde, takže urvanýho asi nic není.
Nápady??
Jirka
Pár dní jsem nebyl... Zapoměl jsem napsat, že ten regl topení byl před tím zrušením switch v síti funkční. Adresy jsou u všech zařízení pevný, rozsah, maska vše OK, to by to přeci před odpojením switch nemohlo 2 roky chodit.Dnes jsem svitch na chvíli vrátil, jestli se třeba někde něco neurvalo a přes Switch to chodí. Zkusil jsem 2 různý přímý kabely a furt nic. Na routeru ledka svítí ale ani neblikne. Zase záhada jako nedávno s tím plně kříženým 1Gb kabelem...
Jirka