Svářečka s regulací
Moderátor: Moderátoři
Svářečka s regulací
- Přílohy
-
10-Electrical%20Schematic%2C%20wiring%20diagram.gif- (31.23 KiB) Staženo 606 x
- heldybeldy
- Artaban001
Předmět
Funguje pravděpodobně jak píše Rezis.
Jenom mě zaráží proč je potřeba tolik traf.
Já používám jednoduchou regulaci primáru tryak dyak , jak jsem dříve uváděl.
Zapalování oblouku mi nedělá potíže , ale záleží na použitém transformátoru.
Popisované zařízení s relátkem by mohlo dost vyřešit.
Pokud nevyzkoušíš nedělej předčasné závěry!
-
PavelFF
Trafa jsou z mikrovlnek, jedno by nestačilo.T trafa jsou opravdu záhada,jestli to není improvisace,prostě nějaký trafa dostupný tak se to pospojovalo,nebo že by rozdělení zátěže nevím.
http://www.dansworkshop.com/Homebuilt%2 ... lder.shtml
-
pajosek
-
pajosek
Takže pokud by těch provléknutí bylo víc na 1 jádro, dalo by se jejich sériovým spojením určitě i dosáhnout vhodné zapalovací napětí pro oblouk. Samotné schéma mnoho neřekne o skutečném provedení a tvaru nejen vinutí, ale i magnetických obvodů - a ty jsou u svářečky asi stejně důležité, jako samotné vinutí.
A kutilmile - nelituju tě
-
PavelFF
The new secondary winding has a typical open circuit voltage of 10 volts. Under an arc welding load, this voltage will drop to between 2 - 4 volts, and up to 250 amps. You will use #6 single conductor wire for the new secondary winding. Many people ask exactly how many turns I put on this new secondary, and I always say as many as you can fit! If you must know, I got 12 to 15 turns on each transformer.
-
pajosek
Ahoj,když jsemnapsel,že se tam musí negativně projevit činý odpor sec. vinutí,tak jsem vycházel z toho fota ,který je v odkazu v tomto tématu. Jinak s tebou souhlasím s tím provlečeným tyčovým vinutím.EKKAR píše:Pokud jsou ta jádra prstencová, může sekundár klidně být i v podobě tyčového vodiče provléknutého těmi prstenci - jako vodou protékanou trubku mívají takhle řešený sekundár průmyslové odporové svářečky na švové kontinuální sváření plechů, proudy jsou desítky kA, napětí pri jednou provléknutém vodiči je kolem 0,5V na trafo - a těch traf tam je 12 v sérii, aspoň ve svářečce SCHLATTER, kterou jsem měl možnost uvnitř prohlédnout. Primáry spínají tyristory na 3 fáze tak, aby byl proud kontinuálně regulován.
Takže pokud by těch provléknutí bylo víc na 1 jádro, dalo by se jejich sériovým spojením určitě i dosáhnout vhodné zapalovací napětí pro oblouk. Samotné schéma mnoho neřekne o skutečném provedení a tvaru nejen vinutí, ale i magnetických obvodů - a ty jsou u svářečky asi stejně důležité, jako samotné vinutí.