Vliv reprosoustavy na HDD
Moderátor: Moderátoři
- davidlukasik
Vliv reprosoustavy na HDD
- serviceman
Vyvaruj se, prosím, nesrozumitelností jako "takže ten jako že vliv na HDD i na kabelové UTP rozvody".
- davidlukasik
- Artaban001
Ne, v disku není magnet který by vyvinul celkově větší sílu než ten ve slušném reproduktoru. Hlavně tem magneticjký obvod tam je navržený pro minimální vyzařování takže ploten se toto mag. pole netýká.
Otřesy disku také jistě nesvědčí.
Pokud někdo bere disk jsko spotčřební zboží, na datech mu nezáleží nebo často zálohuje tak prosím. Já bych to nedělal. To je strkat sub pod stůl mi přijde na hlavu je pak zase jiná věc, to sem plést nebudu.
Horsie je to s disketami a kazetami - tam sa zaznam poskodi pomerne lahko a naozaj sa neodporucaju davat k reproduktorom alebo CRT obrazovkam.
- Artaban001
Notebook - konfiguraci nevím, ale běželo tam nějaký Win 3.15 a HDD bylo už dnešní konstrukce. Z HDD jsem sejmul kryt a koukal se, jak se ta hlavička divoce mrská. Pak jsem počkal, až se uklidní a přímo po rotující plotně jsem přejel magnetem (placatý feritový magnet z magnetovačky šroubováků). Dal jsem scan disk a nenašel chyby. Restart počítače bez problému. Opakoval jsem to několikrát a žádnou chybu to nevyhodilo. Až jsem omylem štrejchnul hranou magnetu u plotnu, tak už disk selhal, ale to na plotně zůstal vryp..
- Přílohy
-
P1000095.JPG- Ještě před zničením :)
- (126.53 KiB) Staženo 83 x