No tak s tou zbehlosťou už na tom niesom až tak zle ale stále sa učím

Ako vyzerá kondík keď je v háji viem, ale škoda, že to nieje vždy vidieť

lebo môže mať veľký zvod pri väčšej frekvencii a si v háji

už som špekuloval nad jedným TV OVP v ktorom je do bázi BU508 kondík, ktorý postupne odišiel a bolo aj po BU.. A ten kondík popritom vypadal ako nový.. Ale to som trošku odbočil.. Pískanie zdroja, vrčanie zdroja, preťaženie, pulzovanie atď. to mi už niečo hovorý s každým som sa stretol, teda aspoň stých čo som vymenoval.. Všimol som si, že v spínaných zdrojoch, ale aj všeobecne sú kondenzátori pomerne častou závadou.. Zdiagnostikovať elyt (či nieje prerazený, nafúknutý atd.), diodu, bipolar tranzistor.. samo viem. Tie napätia nechápem

už som to písal aj do inej diskusie ale asi si o mne mysleli čo som to zač, že neviem zmerať napätie

Nechápem, v monitore na zenerkách na konektoroch hocikde napätie zmerať ide, ale priamo na vývodoch zo spínaného zdroja nie. Toto isté mi robilo video thomson. Skúšal som aj analóg. merák (PU501), aj digitál a nič.. Tak to by bola odpoveď na tvoju správu.
Podarilo sa mi zrejme nájsť poruchu, len sa mi ju ešte nepodarilo odstrániť.. Znova som meral tranzistori, ale tentokrát nielen BC a BE ale aj CE a tranzistor 2SC4924 má na prechode CE 58ohmov, čiže je v háji.. Oprav ma ak sa mýlim. Je to tranzistor Q425, ktorý je pred vn trafom. Vn trafo nedáva ani jedno napätie

Tento tranzistor je možné nahradiť 2SC4770, ale ani ten doma nemám, ale podľa mňa by odpochodoval znova

ešte stále som vlastne nenašiel závadu len čo vlastne nejde.. Mohol by to robiť eklyt C445? ALebo na ktorý by si to typoval?? Ja som sa s tým hral dneska doobeda pár hodiniek.. Alebo na ktorý kond by si to typoval?? Mohol by si mi to prosím ťa mrknúť?? Neviem na čo to mám odhadnúť a vymieňať všetko po okolí.. K takým veciam pristupujem až keď fakt nemám perdstavu čo by to mohlo byť, ale je to dosť zdĺhavé, hoci niekedy nevyhnutné
Chcel som zmerať unipolárny tranzistor IRF630, ale akosi mi to nešlo

ako sa merajú mosfety?? Už som konečne našiel aj ten IO, tak som ho trošku skúmal, tak na jeho vývod č.2 ide 14,5V ale neviem či je to napájanie, alebo čo vlastne to je?? Ďalej som ešte meral napätia na konektore LM801 tak sú OK, teda až na jedno tam kde má byť 250V je 220V.. Tieto fakty som si nazhromaždil pekne na papierik a idem dumať snáď sa mi rozsvieti

lebo mi z toho