Pánové. Motor jede lépe, je tišší, lépe reaguje na plyn. Ale stale v něm neco jemně klepe - mam obavy z toho pístu. Najeto 168600km
Seat Ibiza 1. 4 16V 55 kW - problém z volnoběhem
Moderátor: Moderátoři
- tatramacek
A kutilmile - nelituju tě
- tatramacek
Ucpaný katalyzátor - motor má velký odpor při spalování...
Klepot je logicky jen pod plynem.
Když uberu plyn, klepot přestane..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nyní sem mluvil s mechanikem a o klepotu jsem mu řek... Prý to klepe pístní čep... Ptal jsem se ho, jestli je to nějak moc vážná závada... Prej ne a normálně s tím autem mohu jezdit - snad ví co říká..
- tatramacek
Pokud se začne hrabat do motoru už nikdy se to nepodaří složit jako nový motor složený ve fabrice,vymění píst,čep a ozve se něco jiného třeba šálky na klice (uložení ojnice na klikovce) asi bych se díval po nějakém stejném motoru a jak bych sehnal tak bych nechal vyměnit celý motor hned i novou spojku a měl by být klid pokud seženeš slušný motor.
- tatramacek
Ale ten pistni cep mne sokoval. Mechos mi rek, ze 16V motorum nejvice vadi nizke otacky pod zatezi. Radsi preradit na nizsi stupen nez vyjizdet kopec treba na 2200ot pod plynem.. Kvuli mazani.. 8V motory maji pry vykonnejsi olejove cerpadlo...
Otec pravidelne takto jezdil. Motor trapil nez aby podradil.. Ja ho radsi vice tocim ( samozrejme az je zahraty na provozni teplotu )
Druhy motor je sazka do loterie
Klepot nebyl tak slysitelny skrz klepajici zdvihatka.. Motor po jejich vymene stichl.. A nyni tady tohle.. Predtim sem nemel o pistnim cepu ani tuseni...
- tatramacek
A s tím vykucháním airboxu a K&M filtrem radši ani nezkoušej, byl bys straaaašně zklamanej. Větší otevření sání se neprojeví v nízkejch točkách, ale naopak až nahoře - dole bys naopak ztratil - už jsem ti to psal v SZ, že šestnáctiventily mají "dole" problém s malým krouťákem, kterej se dá vyřešit (kromě dalších možností) PŘÍVĚROU = právě spíš zmenšením průřezu sání nebo vejfuku, ne jeho otevřením....
A kutilmile - nelituju tě
Ohledně krouťáku jak už psal nademnou je to u těchto motorů bída ty motory se musí držet v otáčkách jinak to nejede a výměnou filtru nic nedosáhneš to už snad vyhodit kat a dát jen trubku až k zadnímu tlumiči ale potom je problém s lambdou (bude ti házet chybu) a taky je problém na STK.
- tatramacek
Chci tyto disky: alu-kola.heureka.cz/aez-intenso-6_5x15-5x100-et38/
Jinak nyní licu 150km/h.. Ten motor je jinak fakt tišší a krásné se poslouchá
- tatramacek