LG 50PK350-ZB
Moderátor: Moderátoři
LG 50PK350-ZB
kolega by potřeboval nasměrovat kde hledat. Tahle televize je dávno po záruce. Televize je z nekuřáckého prostředí a uvnitř pěkně čistá a nezaprášená.
Ve stand-by běží, ale když se zapne tak jen blikne bílá barva zacvakají relátka a zas upadne do stand-by, ale po chvíli se to opakuje,a pak už zůstane ve stand-by.
Zvláštní je že zdroj stand-by 5V při zapnutí klesne na 3,6V, což může dělat vlastní zdroj, nebo jeho přetížení. Hlavní zdroj běží cca 3s co cvakají relátka a pak se vypne, takže nedokázal za tak krátký čas jej pořádně změřit, ale přibližně ty napětí na něm sedí.
Televizi nemá doma, ale u kamaráda, takže na první pokus neměl s sebou nic. Příště si vezme alespoň měřák na kondíky aby zkusil zdroj.
Můžete někdo z vlatní zkušenosti poradit co ještě hledat a zkontrolovat?
Předem díky.
Pokud elYty ve zdroji budou ok (o čemž vzhledem k tomu, jak píšeš "je dávno po záruce", pochybuju), pak nezbývá než jednotlivé moduly napájet z ext. zdroje a sledovat proud, zda některý nemá svod nebo zkrat. Nebo jsi chtěl návod typu: "vyměň IC1234"?
Mi-ro máš pravdu je to kouzelník. Už jen proto že televizím vůbec nerozumí (sice vyučený televizák, ale na Rubínech) a rovnou se hrne do plazmy u někoho doma. Měl trafopájku a digitální multimetr.
Co jsem tak pochopil ono ani nejde o solidní opravu. Jen takový pokus jestli to budou kondíky, pojistky, konektory a podobně.
Spíš myslel jestli někdo nemá zkušenosti na co se podívat, tipu odpoj desku XY a uvidíš. Právě proto že deska XY bývá častý problém,,... a podobně.
Jodr: to s tím externím zdrojem je sie dobrý nápad, ale obávám se podle toho co říkal že až tak daleko asi nepůjde.
Já to ani neuvidím, jen se blbě ptám co mu poradit. Výsledek se snad dozvím po svátcích.
paveltl píše:...obávám se podle toho co říkal že až tak daleko asi nepůjde...
Je několik kategorií opravářů:
1) nálezáři - najdou co je vadné a vymění to
2) výměnkáři - mění moduly nebo součástky až se trefí
3) destruktoři - jejich filozofií je "když to neopravím já, tak nikdo" a vybijou do napájení PCB elyt nabitý třeba na 300V
V každém případě je nepopsatelnou rozkoší a snem každého servisáka po někom opravovat rozvrtaný přístroj.
Takouvouhle krávu každý neopravuje, takže musíš pořešit dopravu, oprava za pár tisícovek a pak trnout kdy zas něco odejde.
U dnešní spotřebky je vůbec dobrý že to vydrželo 5 let.
Jodr: kolega je spíš 4. kategorie mimo tvou představu. Koukal - koune na to , změří to nejjednoduší a uzná že na to nestačí.
Geco: oprava za tisícovku? To mi ukaž kde, třeba změní názor.
Mě se líbí jak každý předem víte že druhý všechno rozvrtá a zničí. Sice netuším co s tím bude dělat, ale co jsem ho viděl při práci tak mi nepřijde jako ničitel.
Zatím je představa taková změřit, najít závadu a opravit. Nebo uznat že na to nemá síly a odvézt na SD. Žádný servisák se nemusíte bát že vám to rozvrtaný skončí na stole.