LED panel - výpočet rezistorů

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
risotto

LED panel - výpočet rezistorů

#1 Příspěvek od risotto »

Dobrý den,

mám menší problém při konstrukci LED panelu, našla by se zde dobrá duše, která by mi byla ochotna pomoci?

Zakoupil jsem si již hotový plošný spoj od GME na 48 LED, zjistil ale jsem, že zde musí být i 16 smd rezistorů, nikde ale nemají dokumentaci či na webu napsáno, jak silný rezistor se má použít.

Jedná se o tuto DPS: http://www.gme.cz/plosny-spoj-pcb-led-p ... d-p766-436

Zkoušel jsem to vypočítat sám, ale bez úspěchu. Kontaktoval jsem i přímo technickou podporu od GME, ale dostal jsem tuto odpověď: "žádná dokumentace k tomuto produktu není. Proto se nikde nepíše o hodnotách odporů. Hodnoty odporů jsou závislé na Vámi koupených diodách a jejich zapojení. Výrobce neudává jaké přesné diody se mají použít. Diod do 10mm je obrovské množství. Vypočítat odpory si musíte sám.".

Kontaktoval jsem přímo i výrobce toho plošného spoje (elektrosound.cz), ale vůbec mi neodpověděli.

Použil jsem 48x led, která odebírá 1,85 V a 20 mA. Vstupní napájení do této desky je 12V. Mohli byste mi prosím poradit, jaké rezistory bych měl použít?

Děkuji za jakékoliv rady.

P.S. Jsem úplný začátečník, prosím o shovívavost :)
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

Tri LED v sérii s odporom 330Ω
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
risotto

#3 Příspěvek od risotto »

KUBO píše:Tri LED v sérii s odporom 330Ω

Děkuju. A jseš si opravdu jistý? Protože, tak jsem si to vypočítal i já, že jde o sériově-paralelní zapojení po třech diodách (48 / 16), ale vůbec se mi to nezdálo a nechtěl bych mít kolem poletující schrapnely.
KUBO

#4 Příspěvek od KUBO »

„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
bandolik

#5 Příspěvek od bandolik »

koukám a počítám a vyšlo mi to samé takže to musí být dobře :D
weed_smoker

#6 Příspěvek od weed_smoker »

Jestli máš LED pásky ve více barvách,stačí si ty odpory přečíst a pro 12V to bude ±30 ohmů na těch 20mA akorát (největší odpor maj červený,nejmenší modrý a bílý).V těch páskách jsou LED taky po třech,pásky bejvaj na 12V,ten plošňák bude něco podobnýho.
PavelFF

#7 Příspěvek od PavelFF »

Tazatel nemá LED pásky - má jen vyleptaný tišťák a správnou odpověď již dostal.

Jen mi vrtá hlavou, k čemu takový panel s ledkama může být dobrý.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“