Optická média, ještě používáte ?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mtajovsky

#31 Příspěvek od mtajovsky »

Co se týče ochrany před zavirováním, tak se dají použít paměťové karty v externích USB čtečkách. Paměťové karty mají vypínač povolení zápisu.

http://www.alza.cz/kingston-mobilelite-g4-d1949381.htm
Standa99

#32 Příspěvek od Standa99 »

Od zubařky jsem dostal rentgenový snímek tlamy na CD (abych to přinesl k jinému zubaři - osmy mě neminou) a čekal jsem tam nějaký nekomprimovaný TIFF (BMP), který by se nevlezl jako příloha v emailu a byl tam 200kB JPG :lol: .

Sem tam vyrábím AudioCD pro holku (zpívá), protože ve škole nebo hudebce mají pouze klasické CD přehrávače. To si s nostalgie pohraju i s CD Architectem (nelineární střih) a LightScribem, protože ještě nějaké placky doma asi 8 let mám.

Osobně mám 128GB flashku (grub4dos), kde mám všechny ISO + instalačky, takže bych se bez mechaniky navždy obešel.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
rnbw

#33 Příspěvek od rnbw »

Nie kazda citacka SD kariet ale respektuje ten prepinac - niektore vobec nemaju kontakt na zistenie jeho polohy.

Pri USB diskoch je problem, ze mnoho starsich PC z nich nevie bootovat. Niektore sa aj tvaria, ze by vedeli, ale podpora v BIOSe je taka zabugovana, ze sa to nepodari. Takze na instalaciu CD pouzivam dost casto. A na upgrade BIOSu a roznych firmwarov aj diskety.
Standa99

#34 Příspěvek od Standa99 »

To už jsme někde probírali, že se moc starým PC vyhýbám. Včera jsem dělal asi 6-7 let starou potvoru a deska to zvládla. Neměla Boot menu, ale v BIOSu to šlo nastavit.
.
..
...
serviceman

#35 Příspěvek od serviceman »

Pro staré počítače, které neumí nabootovat z flešky je Plop Boot Manager. Nabootujete z CD a pak v menu zvolíte USB a plynule se nabootuje z něho.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Standa99

#36 Příspěvek od Standa99 »

PLPBT je šikovný nástroj, ale většinou mu nejdou naproti ty dysfunkční mechaniky v těch oldschool PC.
.
..
...
Odpovědět

Zpět na „Poradna“