výběr zesilovače

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Zeppy

výběr zesilovače

#1 Příspěvek od Zeppy »

Zdravím!
Dostaly se mi do rukou docela kvalitní věže Yamaha NS125F a subáč Yamaha SW P130... ten byl původně aktivní, ale předchozí majitel ho ze mě neznámých důvodů vykuchal. Tak mě napadlo si na to udělat zesilovač.
Měl by mít dva výstupy pro věže a jeden na subáč. Nebráním se ničemu,krom elektronek. Ani stavebnicím, ty by spíš byly výhodou. Výkon nemusí být taky nějak extra, dřív mi to běželo na TDA2030 co papaly 20V a uplně to stačilo. Nejlepším řešením pro mě by asi bylo vzít to na pár stavebnic s integráčema, ale docela si potrpím na čistý, kvalitní zvuk, takže tady se to docela pere. Budu rád za jakékoli rady a návrhy co bych na to měl použít
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Koupil bych si třeba na Aukru nějaký postarší zesilovač 5.1, co ještě nic neví o spínaných zesilovačích a použil jej. Proti TDA.. to bude lepší a hotové, sice externí, ale slušně vypadající a s minimem práce.
weed_smoker

#3 Příspěvek od weed_smoker »

Asi TDA7375,věžáky zapojit normál,subáč do můstku.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Thales »

Když si potrpíš na čistý a kvalitní zvuk pak napájet sub z něčeho ala TDA2030 je směšné. Hlavně by to chtělo zjistit jestli oddělení basů nastává přímo nějak v té věži (pokud sub byl původně k ní) nebo jestli je třeba ho řešit v subu (pokud má být samostatný a univerzální).
Zeppy

#5 Příspěvek od Zeppy »

Však právě kvůli tomu už TDA2030 dávno nemám :D Byl jsem se zvukem věčně nespokojenej. Ta sestava nepatří původně k sobě, ty věže bývaly zvlášť a sub. patří k malým satelitkům na domácí kino, ty jsem nesehnal. Věže samy o sobě nějaké basy mají, mají dokonce vevnitř schovaný basový reprák, ale díky konstrukci věže má docela malej průměr a opravdu hluboké tóny se ztrácí... a velkej subáč je subáč že...
Slyšel jsem že ty LM4780 co se kvality týče jsou špička integráčů, ale sám jsem je nikde osobně neslyšel. Je to i jako stavebnice http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/kjd4780.htm
Ale výkon to má dost vysoký na můstek (pro sub), možná až moc pro moje účely. Na repráku v tom subwooferu je psáno 25W, ovšem nějak pochybuju o reálné hodnotě, jetli je to tpd nebo maximální, to nevím... a ta potvůrka zvládá i 150W na můstek

...ikdyž...není náhodou ta lm4780 vpodstatě 2x lm 3886?
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“