DO do automobilu

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jaka

DO do automobilu

#1 Příspěvek od Jaka »

Z automibilu Golf jsem dostal k opravě dvojtlačítkové DO. Kódér je typu PT2262, vysílač na NPN tranzistoru. Bylo měněné tlačítko a s vysokou pravěpodobností otočené i kapacirním trimrem. Z typového štítku a ani z údajů z desky PS nevím na jaký komtočet TX nastavit.Pan Go mi nabídl jen jednu stránou s údaji, kde uvádí 313,5 MHz. Je to osazené i jinými modulátory což by nevadilo ale ten kmitočet bude asi jen pro Ameriku. Pokud má někdo skušenost a ví kde to má chodit, potom předem děkuji za ochotu. Typuji na 315 MHz, na 433,92 by se to asi těžko s tou kapacitou dotahovalo.
Přílohy
deska ze strany tlačítka top.jpg
(92 KiB) Staženo 154 x
Typový štítek.jpg
(92 KiB) Staženo 140 x
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Kmitočtů pro DO je celá řada. V drtivý většině jsou pevně daný rezonátorem nebo Xtalem. Trimrem se jen dolaďuje anténní obvod pro max výkon. LC oscilátory jsem viděl jen u čínskej bezdrátovejch zvonků. Taky podle toho funujou.
..to bude jen ňákej odpůrek
pepik9

#3 Příspěvek od pepik9 »

Zadej první tři písmena (CHX) a je to první řádek.
Crimestopper Security Products Inc, 1770 South Tapo Street Simi Valley, CA , United States, 93063, CHX222SE, Original Equipment, 07/26/1993, 313.0-314.0 MHz
Jaka

#4 Příspěvek od Jaka »

Našel jsm mnou citovaný kmitočet 313,5 MHz na této stránce
http://www.keylessremotewarehouse.com/c ... _p1386.htm
Vypadá to ale tak, že se těžko určí bez dalšího porovnávacího měření skutečná správná frekvence . Krystalem ale TX řízený není, proto předpokládám, že ani vstup RX nebude příliš selektivní. Nastavil jsem těech 313,5 MHz a zítra vyzkouším.
Díky za info.
Jaka

#5 Příspěvek od Jaka »

dneska konečně vyskoušené, 313,5 MHz byla ta správná barva.
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“