Máte někdo nápad jak tyhle starouše nějak rozumně využit?
Co se staršími PC
Moderátor: Moderátoři
Co se staršími PC
Máte někdo nápad jak tyhle starouše nějak rozumně využit?
print server je asi zbytečný, pač přímoúčelový zařízení na tohle zabírá míň místa a míň žere
udělat nějaký distribuční systém na výkon (kompilace, renderování) taky nepřipadá v úvahu, protože bych si moc nepomoh
3/4 z toho je fajn hardware dělaný na životnost (čipy do 3dfx měli doživotní záruku), ale dnes je to moc zastaralé. Flash videa se na tom mrdaj atd
Možná spíš jako mašina do dílny až nějakou budu mít
Raspberry je na mnohe veci super, ale ako nahrada desktopu je to nepouzitelne.
Proti W98 umí USB. Jo a je to taky jedinná mašina, která od zapnutí natáhne systém do provozního stavu za 15 sekund. Programátorskej editor Code pad na tom chodí, Adobe Reader, emulátor PuTTy, Altair simulátor bez problémů, na něco na netu se s tím taky kouknu. Prostě takovej dělník. Jenom mě štve, že se vypíná pokaždý jinak, někdy skončí sám, jindy napíše "nyní je možno vypnout" a zůstane tak a někdy skočí rovnou do restartu. Zkoušel jsem všechno možný a nepřišel na to, kde je dílo. Musel jsem dát zdroj s kolíbkovým síťákem.
Jirka
http://www.winpack.org/
Já tu schovávám jedny vnitřnosti PCD4ND jen kvůli tomu, že spotřeba je nějakých 8W, ale zatím jsem na to uplatnění nenašel.
Jinak pokud jsme u těch droidů, tak mám čtyřjádrový RK3188 s hdmi výstupem.
To už je taky jiné kafe, ale má to pořád ARM procesor a na tom žádné neostříhané Windows (pouze Metro) prostě nepojedou.