Vliv dálkové wifi na zdraví

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
buddyns

#16 Příspěvek od buddyns »

jirkati píše:Když jsem viděl složité výpočty vlivu elektromagnetických polí..

Můžeš to naskenovat, a poslat do SZ ? docela by mě to zajímalo ..
monterjirka

#17 Příspěvek od monterjirka »

Z jistého úhlu pohledu může být snaha dostat to pryč z baráku tak trochu "kontraproduktivní".
Směrový spoj "dolů" vyzařuje minimum, teoreticky nic. Ale dá se předpokládat, že si najdou jiné místo v okolí a pak to může pěkně zářit přímo na tvůj dům, protože žádná anténa není ideální a má nějaké vedlejší vyzařovací laloky.
Něco podobného jsem se snažil vysvětlit jednomu "borci", který koukal z okna na nedaleký panelák s s BTS na střeše a frajersky tvrdil, že by pod tím bydlet nechtěl. Tak jsem se mu vysmál, že ti v baráku pod anténami jsou na tom lépe než on, když mu do okna "svítí" jedna sektorovka...
jirkati

#18 Příspěvek od jirkati »

To buddyns - tak kolega, na jehož stožár koukám z okna, se o ten posudek díky jeho nesympatické ceně nehodlá dělit. Je to asi deset stran výpočtů s grafy pro jednotlivé použité kmitočty a vzdálenosti od antény. A ještě ke všemu to platí jen pro použitou profi anténu tybu Cubical Quad pro KV pásma.
PLV

#19 Příspěvek od PLV »

Kdysi jsem pracoval ve vysílacím středisku, kde na vysílacím sále bylo záření jak prase a překračovalo dovolenou normu. Brali jsme za to příplatek. Pracovníci jezdili pravidelně na vyšetření do Prahy k nějakému doktorovi. Bylo to ještě za minulého režimu. Doktor až nashromáždil výsledky vyšetření, zdrhnul i s nimi za hranice, takže se u nás stejně vědělo houby o škodlivosti. :D
Netřep se mnou!
weed_smoker

#20 Příspěvek od weed_smoker »

Asi před rokem nebo dvouma jsem dostal fakt hnusnou ránu (víc než 230 a proud byl asi dost vysokej,skoro se nedalo pustit).Od tý doby mám jakousi "nenávist" k mobilům.Pokud musim telefonovat,tak co nejkratší dobu a telefon minimálně 5cm od hlavy.Pokud telefonuje někdo jinej,tak se musim vzdálit hlavně v případě,že je volající zády ke mně a horní strana mobilu je blíž.Je to taková divná bezdůvodná "zlost" a "expanzivní,nafukující pocit" v hlavě doprovázenej střední až silnou migrénou,která skoro nutí volajícímu ten mobil sebrat a třísknout s nim o zem.Stává se mi to,pokud jsem od vysílajícího mobilu blíž než 3m.Taky mi občas mobil v kapse způsobuje bolest svalů a sníženou pohyblivost na tý noze,kde je v kapse mobil.WIFI mi tohle zatim nezpůsobuje.Nemůže to bejt nějaká alergie?
rimi

#21 Příspěvek od rimi »

Pamatuju si, ze hodne davno 5-10 let zpatky probehla v radiu ve zpravach informace, ze Merkelova varuje pred wifi, aby, pokud je to mozne, pouzivali radeji kabel. Ted uz se neda najit.

Tu je vycuc knihy ELEKTROMAGNETICKÉ POLE A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Karel Marha, Ing. Jan Musil, Hana Tuhá
Státní zdravotnické nakladatelství, Praha 1968

http://www.elektrosmog-zony.cz/skodlivost_davno_prokazana.html
rimi

#22 Příspěvek od rimi »

petus píše:I tyto antény musí splňovat hygienické předpisy.

Ted jsem jeste koukal na vyseuvedenych strankach a tam se pise o tom, ze limity se uzpusobuji technice:

Na minulý režim se nadávalo, ale komunisté dbali na skutečnou ochranu pracujících (norma 3V/m), aby byl dostatek zdravé pracovní síly. Následné zvyšování tolerance na 6V/m, potom 28V/m a v roce 2008 až na 87V/m je nepochopitelné, protože reakce prvků, molekulárních vazeb, a obecně živých organismů zůstává stejná - od 0,6 do 2V/m se již mírně projevuje destruktivní vliv elektromagnetického pole, jemuž uhybají miminka atd, viz stránkalegislativa.
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“