Edit: Stálo by za vyzkoušení i aplikace trusu divočáků do všech ústí jeho chodeb, díky jeho vynikajícímu čichu by to mohlo mít úspěch.
Jak vyhnat krtka?
Moderátor: Moderátoři
Edit: Stálo by za vyzkoušení i aplikace trusu divočáků do všech ústí jeho chodeb, díky jeho vynikajícímu čichu by to mohlo mít úspěch.
Ba ne, oni jim skutečně vadí, jenže i krtek se vyvíjí a tak ti moderní už zjistili, jak proti nim bojovat - prostě ucpávají svoje chodby vedoucí k těm plašičům hlínou - no a jak ji tam hrnou, tak prostě vytlačujou kolem plašičů větší krtiny... Lepší je opravdu petrolej nacucanej do hadru nebo výfukový plyny z dvoutaktu - před těma pokud krtci nezdrhnou, tak mají brzo po žížalkách...Duvsan píše:Dnes rodičia skonštatovali, že do zeme zabodnuté "pískatká" dobíjané slnkom krtkov nieže neplašia, ale dokonca lákajú. Krtčince sa sťahujú za nimi.
A kutilmile - nelituju tě
- monterjirka
Had nemá klasický sluch, ale zvuky dokáže vnímat jako jemné chvění a je dost plachý.
Kolik asi generací zmijí představuje řádově 100 let, co jezdí vlaky? Najdou se místa, kde žijí zmije u trati, není žádnou vyjímkou, že se vyhřívají na kamenech mezi pražci a když jede vlak (teď nemyslím velký, těžký, nákladní, ale lokálku, motoráček), tak klidně leží dál... A je to riziko, když tam jdete něco dělat na trať, že by se na ni dalo i šlápnout, ale to by se asi bránila!
Jakou ten dacan nadělal škodu si můžete prohlédnout na třetí fotografii. Poznámky o zabíjení v tomto případě neberu, hned za plotem mojí zahrady (cca 15m) je obrovské již třetím rokem zatravněné pole, kde si mohl hrabat dle libosti a nikdo by ho tam neobtěžoval.
V rámci strategie "poznej svého nepřítele" doporučuji zhlédnout tento dokument.
Při prohledávání internetu s cílem najít účiný postup likvidace, jsem narazil na zajímavou pomůcku. Je to sice krajní řešení, ovšem dle diskuzí v různých zahrádkářských poradnách má nejvyšší účinost.
Jestliže kovové pasti zklamou, investuju těch 1kKč a budu jim ustřelovat ty růžovoučký rypáčky hned v noře.
Přeju krásné prožití svátků. Honza
- Přílohy
-
WP_20141222_14_48_08_Pro.jpg- (110.62 KiB) Staženo 96 x
-
WP_20141222_14_50_29_Pro_cr.jpg- (139.87 KiB) Staženo 87 x
-
WP_20141222_14_46_36_Pro_cr.jpg- (94.84 KiB) Staženo 104 x
- tomasjedno
Je symbolické, že to používá patrony do jateční pistole. Ty nejsilnější...Honza_dy píše:... jsem narazil na zajímavou pomůcku...
Nefunguje to. Když ten hajzlík ucítí průvan, zacpe díru hlínou.
masar píše:Nejsem bez viny. Ale kdyby to byla moje zahrada, tak bych ty škody estetického charakteru na trávě nepovažoval za důvod k tomu, abych krtka zabil. Howg.
Souhlasím, mám u domku pozemek 2000m2 a krtci se tam taky občas prohánějí. Na trávníku je mi to jedno, když si umane zrovna v záhonu s okurky, tak si počkám, až bude rýt. Pak ho opatrně vyhrábnu, umístím do připraveného kýblu a hned ho autem vyvezu mimo oblast na kraj lesa a pole, ať si vybere.