Tesla Condor
Moderátor: Moderátoři
Já jsem taky měnil MBAčka a pořád stejný problém,potom jsem vyměnil na všech modulech ze zoufalství všechny elity nechal jsem původní hodnoty jen ten myslím C3 jsem zvýšil z původních 220uF na 470/16V a ejhle je klid.Další problém se objevil po složení kdy jsem zjistil že jeden kanál hraje hlasitěji než druhý to se dá seřídit na trimrech tak jsem to seřídil ale když jsem zapnul spáre zase to hrálo jinak už jsem nechtěl laborovat protože po tolika pájení se mi plošák rozpadal pod rukama tak jsem to jakš takš seřídil na trimrech předzesilovače.Jsou to dva trimry mezi pětikolíkama,není to úplně přesné ta hlasitost ale na spare se stejně bude hrát minimálě (spíš vůbec) tak jsem to tak nechal.Pokud nevíš který kanál dělá neplechu tak já jsem to dělal tak že jsem připojil repro a jinak nic jen jsem to zapnul do sítě a z CD přehrávače jsem si vytáhl kabelem signál z cinche GND jsem držel v ruce druhou rukou jsem se chytnul země na koncáku u těch 4 elitů a živý kabel(signál z CD) jsem přikládal postupně na jednotlivé moduly zapojené v desce přikládal jsem to na pin který je označený jako zpětná vazba na dvou jsou zapojené a na dvou né a tak jsem zjistil kerý modul je špatný protože tři hráli čistě a čtvrtý hrál strašně potichu a chrastil byl tam vadný elit po výměně to bylo v pořádku.
1.chtěl bych opožděné sepnutí reproduktorů,po zapnutí to nepěkně střelí do reproduktorů tak bych chtěl mezi repro a konec něco strčit.Požadavky:co nejmenší a nejednodušší napájení 15V, na tento výkon by nemuseli být použity relátka.
2.Při zapnutí play na magnetofonu je malá prodleva než se pásek rozjede na správnou rychlost a je slyšet takové natažení zvuku tak bych to chtěl nějak vyřešit.Buď opožděném sepnutí snímací hlavy nebo dřívější sepnutí motoru pro play obje vjeci stačí posunout o zhruba 0,5s možná i méně.
U druhého problému vyzkouším změnit nastavení jazýčkových spínačů možná to pomůže.
Pokud má někdo nějaké jednuduché schéma na opožděné sepnutí reproduktorů tak budu vděčný za něj.
Ale pokud někdo ví jak tyhle dva problémy vyřešit změnou nebo nějakou úpravou přímo na deskách magnetofonu bylo by to nejlepší.
- Přílohy
-
ochranarep.jpg.png- (79.91 KiB) Staženo 307 x
- Přílohy
-
FM.jpg- (173.56 KiB) Staženo 446 x
Jako zdroj porovnávacího kmitočtu 19 a 38 kHz ti poslouží buď správně nastavený přijímač, nebo si je můžeš vytáhnout přímo z přijímaného signálu.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Ještě je jeden problém ten jeden tuner hraje o dost slaběji než ostatní ale úroveň síly výstupního zvukového signálu se nedá nikde nastavit.
https://www.youtube.com/watch?v=-huoFnpBj_4
Pekna barva kastle...
Mám otázku. V jakých barvách se vyráběli tyto stroje (Condory).
Našel jsem, že byly: stříbrná, černá, červená, šedá, ale mluvil jsem s člověkem, co tvrdil, že měl na stole i zelený a dokonce modrý, ale nenašel jsem žádný článek, kde se o tomto píše. Možná, že si je někdo doma upravil.
díky za info
http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/ma ... id/0003533
Varianty K304 Condor červený, čierny, strieborný. Údajne existuje aj modrý a žltý.
sám jsem měl v rukách jen varianty černá, červená, stříbrná a šedá(šedomodrá) . . .