Probíjení spotřebičů s dvojitou izolací
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
- tomasjedno
A jaký vidíš rozdíl mezi tím, když je to propojené přes TV (s třížilovou šňůrou) anebo nakrátko rovnou? Já vidím jen ten, že v tom prvém případě tekou nějaké nežádoucí proudy skrz mou TV.TomasX píše:Servisáci STA se určitě tetelili blahem při zjišťování "brumu" v ostatních přijímačích. Zemnicí smyčky totiž mají své zákonitosti - jak píše Hill.
Ostatně jsem nikdy neslyšel o tom, že by nějací servisáci STA řešili "brum" na vstupech přijímačů. Jeho příčina je jasná, a jmenuje se TN-C.
A já jsem tam brum nezanášel, nýbrž jsem ho redukoval (připojením pláště kabelu STA na nejlepší PEN v nadzemní části budovy)
Uvědom si, že ty koaxiály mají kostřený plášť v STA na stoupačkové pospojení, většinou také na původní hromosvodovou ochranu domu. A ty dvě "země" mezi sebou vždy nějaký rozdíl napětí mají, a že jsou tvrdý zdroj, proudy tekoucí koaxiálem mohou být značné i při rozdílu napětí zemí v řádu desetin voltu, natož většího, a je jim jedno, jestli se uzavírají přes PEN v zásuvce nebo přes potrubí ústředního topení.
Problém jsi nevyřešil, jen jsi ho přehrál někomu jinému.
- tomasjedno
Ale kdepak, tomu "někomu jinému" to bručelo i před tím. Vznikl u prvního nájemníka, který si do zásuvek k tomu určených zapojil průmyslově vyráběné a EZÚ atestované zařízení, totiž TV v třídě ochrany I.Hill píše:Jo, tobě to možná nebručelo, ale vyrovnávací proudy změnily svůj směr a velikost a začalo to bručet někomu jinému.
...Problém jsi nevyřešil, jen jsi ho přehrál někomu jinému.
Ale máš pravdu, že problém jsem tím nevyřešil, nýbrž jen vytlačil ze svého dvorku. Stejně nakonec došlo na izolátory ant. vstupů jak u TV, tak u rádia
A kutilmile - nelituju tě