Samsung MM-E330D mikrosystém

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
DELONG

#16 Příspěvek od DELONG »

Tak po sviatkoch som si sadol k tejto veži a zistil som že stab. 17-33Z je OK. (premeraný napätie 3,36V a otestovaný záťažou 600mA) Čo je však horšie výstup tohto stab. 3,3V na DPS je v skrate. Ak mám stab. vypájkovaný veža my nabehne . Tuner OK rádio dokonca zobrazí aj PS NAME. Na DO reaguje DVD nevysunie . No zvuk žiadný :( .
Podľa toho SM čo si my doporučil (samsung_mm-d530d ) my vychádza že je tam asi osadený IO ZORAN ZR36976PQCG ktorý bude asi KO . Presný typ toho môjho IO neviem lebo má na vrchu prilepený chladič viď foto a ten sa my ešte nepodarilo odstrániť.
Je možné že je tam aj viac obvodov v ceste napájania 3,3V ale keď že nemám originál schému nemienim to hľadať po lupov. Je to asi strata času a peňazí k cene tej vežičky. Takže asi len pôjde do šrotu :lol: .

Jedine niekde lacno kúpiť MB AH41-01364E .
Na TEJTO portugalskej stránke by sa dala zohnať ale zas tá cena by bola boh vie kde .

Ešte pridám foto funkčnej veži a vadného IO ZORAN na maniboardu
http://ulozto.sk/xHTUufnZ/20141227-130513-jpg
http://ulozto.sk/xFM9FsEG/mainboard-jpg
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Pripoj tam lab. zdroj s obmedzenim prudu a zisti, co sa zohrieva.
KUBO

#18 Příspěvek od KUBO »

Môže byť v skrate len napríklad nejaký keramický kondík. Pripoj lab.zdroj s omedzením prúdu na tú vetvu a uvidíš čo sa nahrieva. Ja som sa v niektorých vežičkách no-name stretol so skratovaným elektrolytom.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
DELONG

#19 Příspěvek od DELONG »

Zdroj som pripojil a bralo to viac ako 1A ale nezisťoval som čo sa hreje.
Do toho IO vedie viac vstupov 3,3 V (poľa tej schémy čo som stiahol) a každý vstup je blokovaný asi 100n smd kondenzátorom. Ešte odstránim na výstup videosignálu všetko očmudené a skúsim pripojiť lab zdroj čo to povie . Zabudol som dodať že majiťeľ my povedal že mu odišla zásuvka v byte zrejme nulák a zničilo mu PC, žehličku ktorou asi žehlili a ešte nejaké spotrebiče. Tak že to mohlo spôsobiť nejaké prepetie.
Cez CINCH videokompozit to mal zapojené v LCD.
Tak dám na vaše rady a potom dám vedieť.
Dík za vašu pomoc.
DELONG

#20 Příspěvek od DELONG »

Tak po nejakom čase som to zas rozobral a začal s meraním smd blokovacích kondenzátorov. Keď som odstránil tri kondenzátory z dps a meral vstup 3,3V na skrat stále my tester nervózne vrčal :lol: .
Pri napätí 3,3V a obmedzení prúdu na 1A na lab.zdroji obvod 3,3V bol stále v skrate :zly: .
Tak som sa rozhodol amputovať chladič upevnený na čipe ES8396SCD ktorý držal fakt statočne .
A moja predtucha sa ukázala TU je v plnej kráse nádherne usmažený :lol: .
Dá sa kúpiť TU ale cena je asi 24€ tak oprava neprichádza do úvahy takže smer ZD :lol: .
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Mal si hned napisat, ze to niekto odpalil.
DELONG

#22 Příspěvek od DELONG »

Priniesol my to jeho syn s tým že nejde to zapnúť a majiteľ my to nestihol zdeliť čo ho postihlo . To som sa aj ja pozde dozvedel.
Na začiatku som si všimol len aj to pozde že niečo na vstupe video CVBS je obhorené bol to smd kond. A keď že som nemal schému tak som sa len tak v tom vŕtal :wink: .
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“