AQ Toba
Moderátor: Moderátoři
AQ Toba
Budou stačit gumové (mám plovoučku) nebo hroty?
Stačí gumové přilepovací? A jak vysoké?
DÍK
- Přílohy
-
aq toba.jpg- (8.09 KiB) Staženo 143 x
Dobrým trikem, který jsme s kamarády používali v paneláku, aby nás sousedi nezrušili jak žádost na byt za muzicírování, bylo podlepit (stačí i jen podložit nebo použít oboustrannou lepicí pásku) bedny celoplošně zátěžovým kobercem. Můžeš použít i víc vrstev. Bedny neskáčou, podlaha pod nimi neduní a když je posunuješ, nepoškrábeš si ji.
A kutilmile - nelituju tě
Já mám jiný problém - v obýváku, kde posloucháme, mám nábytek, který má rezonanční frekvenci skoro přesně na 43Hz - a když trošku přidám volume, abych si vychutnal hudbu, mám k ní doprovod řinčících vitrín s porcelánem... A TO JE MÁM BOKEM, PO STRANĚ POSLECHOVÉHO PROSTORU, CARRAMBA SEŇORES!!!
Už jsem zkoušel vestavět tlumicí členy a výztuhy, znamenalo to ale zásah silikonem do skleněných polic a dvířek - neprošlo přes moji 1/2...
ČERT VEM VŠECHNY TY STŘEPY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JÁ CHCI POSLOUCHAT!!!!!!!!!!!!!!!
Od čeho bychom pak stavěli svá sta a sta wattová zařízení a pižlali se s MDF deskami, patlali se s epoxydem, rozdírali si kůži výplní ze skelné nebo minerální vaty a strouhali si prsty při soustružení bassreflexových nátrubků ke svým prďáckým reprobednám, kdybychom museli OTÁČET VOLUME DOLEVA????
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Plně souhlasím!
Jinak já jsem tento problém s rezonancemi (a poslechem obecně vzhledem k naprosto rozdílnému hudebnímu vkusu členů naší domácnosti
www.sigmaphon.cz
Každý si chválíme to svoje, já své vymazlené 150 VA bedny i se zesíkem 2 x 100W musel prodat kvůli místu k umístění, přece jen 50litrů vnitřního objemu je 50litrů (skoro 70 vnějšího) a to i ve sloupcovém provedení nějaký ten prostor zabere. Vše home made, kolem roku ´85. Bylo to těžký, velký a do estetiky to mělo hodně daleko, i když to hrálo jako víno. Teď poslouchám na minivěž TECHNICS ESH500, má 2 x 70W sinus ve třídě H+, bi-wiring a 3pásmové repro se zadním bassreflexem - do paneláku víc, než dostatečné, když vytlačím výkon nad 1/3, sousedi tlučou do zdí, pardon, panelů...
Mám na to nakuplovanou i další techniku, DVD, TV a přes pre-amp do toho cpu i gramofon. Jistý zlý jazyk z domu tvrdí, že bych na své zařízení měl vlastnit státní povolení k vlastnictví demoliční techniky, což je samozřejmě prachsprostá pomluva...