PIC z Číny

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
stevo59

#16 Příspěvek od stevo59 »

když zkratuji měřící piny tak se mi na displeji objeví hodnota 0,3Ω což se mi zdá mímo tolerance

Nie je to odpor prívodných drôtov?
...kábel odrezaný na presnú dľžku je nutne krátky...
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od otakarv »

U tohoto měřidla jsou přívody řešeny dvěma pásky v podobě pinzety 5x1mm, na jejich koncích jsou přišroubovány pozlacené piny, viz tento přístroj. Jedině že by uvnitř byly ty pásky nějak blbě připojené ale spíše mi to připadá na špatnou kalibraci.
ohryzek36

#18 Příspěvek od ohryzek36 »

Já ten MS8910 mám a chová se stejně - při spojené pinzetě také změří 0,3Ω, ale jestli se nepletu, tak má udávanou přesnost ±1% (rozlišení je 0,1Ω) ze zvoleného rozsahu, což je při nějnižším rozsahu (300Ω) největší povolená úchylka ±3Ω, takže to nevypadá jako vada, ale jako vlastnost. Možná že by se to dalo trochu donastavit (vevnitř jsou dva trimry a celé je to postavené na obvodu ES51925, schéma v katalogovém listě je), ale já bych to asi neřešil.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od otakarv »

ohryzek36, děkuji Ti za Tvůj příspěvek, právě toto jsem potřeboval vědět od někoho kdo také tento přístroj vlastní, nyní jsem už klidný a spokojený. :wink:
Matony77

#20 Příspěvek od Matony77 »

Už nějakej ten rok na eBay součástky nakupuju a musím konstatovat, že na domácí bastlení to nemá problém.. ALE na seriozní projekty bych dával sakra majzla, a to i na komponenty od dobře hodnocených prodejců..

Dotaz sice zněl na PICy, ale myslím že to může dopadnout podobně.. viz moje video :-)

https://www.youtube.com/watch?v=3V2W1dG6pw8
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“