Nie je tu niekto z vás obdivovatel, zberatel hodiniek ?
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
Nie je tu niekto z vás obdivovatel, zberatel hodiniek ?
http://forum.chronomag.cz/index.php?/fo ... inky-prim/
Ak niekto chce poslem mu na email jednu peknu zbierku a nemusi sa registrovat za to.Takto ide neake obr po zmenseni pridat sem. Toto nie su tie najkajsie zbierky ani kusy.Ja som tam registrovany,len tam nechodim ze nemam cas.Ked mi poslu SZ ,tak odpovedam.
- Přílohy
-
post-2282-1215162927.jpg- (115.35 KiB) Staženo 268 x
-
post-953-1215374345.jpg- (66.09 KiB) Staženo 176 x
-
post-2282-1215162967.jpg- (160.87 KiB) Staženo 212 x
A ještě mám nějaké, co jsem dostal od máti, byli po taťkovi. Ale celkově asi dnes zas tak moc lidí nenosí hodinky, každý má mobil (i já si je vezmu jednou za uherský rok).
Ale třeba ty zážitky, když se před revolucí objevily digitálky. A natož s kalkulačkou
A jak jsme nabíjeli baterky, nějakej omezovací odpor nebyl potřeba, jen to člověk musel z té ploché baterky odpojit včas. Bráchovi jedna opožděně odpojená málem vystřelila oko...
Ale jinak pěkný koníček. A předpokládám dobře že jsou všechny plně funkční?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Artaban001
Moje první hodinky byly ty, co jsou na prvním obrázku druhý zleva v horní řadě. Pak jsem přešel na bateriový, většinou rafikový.. A zvhledem k tomu, že je to od "tiktak1953", který je nejspíš bývalý hodinář, tak fungovat asi budou..
Jinak hodinařina je umění, a mě fascinují hlavně takový ty "slepý uličky" jako jsou třeba ladičkové hodinky, nebo elektromechanický - kde byla elektronika ještě zastoupena minimálně.
Jinak mi na "primkách" nejvíc vadilo to sklíčko. Měli je vystouplý a tak jsem je musel několikrát do roka nechávat vyměňovat..
- tiktak1953
Chcete aby som este nieco pekne pridal, tak napiste.
- tiktak1953
jirkati píše:V hodinkách se nevyznám, ale kdysi jsem od zahraniční firmy k životnímu jubileu a současně k jubileu firmy dostal ručkové hodinky s baterií, které mají v místě pro označení název oné firmy...
Taky mám takové, jen nevím jestli je to stejná firma, ale asi ne. Myslím, že Flextronics nebyl až tak štědrý.
Optatruji ale možná trochu raritu. Zbědované ruské hodinky s budíkem, co mě budil na služebních cestách, když jsem se živil v dávných dobách jako panský kočí.
- Přílohy
-
hodinky.jpg- (25.57 KiB) Staženo 105 x
- tiktak1953
- Přílohy
-
DSCN3943.jpg- (95.58 KiB) Staženo 176 x
- tiktak1953
Já dostal první hodinky hned, jak jsem se hodiny naučil, to bylo v první třídě. Tuším značka Ruhla - východoněmecké, bez kamenů. Šly asi 7 let (!), pak se jednou zastavily a šlus. Hodinář zíral, že vydržely tak dlouho.
Dnes hodinky nenosím, před cca 30 lety mi začala ruka cukat, když jsem je měl nasazené, a protože se to opakovalo, musel jsem se hodinek na rukou vzdát.
Jirka
Tohle je v akci z Kauflandu, kdo uhádne cenu ? Baterie, quartz, minerální sklíčko, nerez ocel...
- Přílohy
-
hodinky.jpg- (35 KiB) Staženo 100 x