CRT Mitsubishi C25T7E, BUT11APX, příčina odchodu a náhrada
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Boro píše:Neni pravda ze se v tom nevyznam..
V opravách TV se nevyznáš, o tom není dalších debat. A navíc seš i lenoch línej. Ale to už tě tu napsali i jiní. Dal jsem si tu práci, dohledal jsem si o jakou telku se tu vlastně jedná a upravil jsem Tebou zprasený název vlákna. Protože ty nedokážeš ani správně opsat její model, aby se k tomu dalo něco najít. A za to očekáváš, že si tady všichni samou ochotou před tebou sednou na zadnici..
Ten zdroj je relativně jednoduchý a myslím, že ho dokáže opravit kdekdo. Je tam kontrolér TEA2261, na jeho výstupu za tlumivkou je vazební elyt 47µ do báze toho trandu. Ten BUT11APX tam původně nejspíš nebyl, dávali tam ve výrobě jiný typ a někdo už ho vyměnil. Nicméně bude tam bez problémů chodit pokud se odstraní příčina jeho odchodu. A proto tomu věnuj víc vlastního myšlení. Jinak ho můžeš měnit pořád..
Začni třeba tím, že si přečteš tohle vlákno a vyhledáš si parametry těch tranzistorů co máš doma. Potřebuješ nějaký NPN, cca 450V/5-7A a takové trandy bývají třeba v některých PC zdrojích na primáru.
A jinak máš štěstí, že máme ten Nový rok a že mám celkem dobrou náladu. Protože já takový pohodlný lemply nemám rád a běžně je odsud vymetám zcela bez milosti. Eto vsjo, končím s tebou a tečka..