Slevněné CD, DVD

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
starecd

Slevněné CD, DVD

#1 Příspěvek od starecd »

Pokud někdo chce solidní CD, DVD jsou ve Sparu, doufám, že i jinde než ve Zlíně o 40-40% slevněné, ale nejsou označené slevy! Spindl 25ks CD za 68Kč, za tu cenu prodávali 10ks.
konosuke

#2 Příspěvek od konosuke »

Je to nějaká značka nebo no-name zrcadlo bez potisku horní vrstvy ? Koupil jsem tenkrát náhodou v akci DVD+R Maxell šindlbox 10 ks = 19.90 Kč (Tesco). Naposledy origoš Rolling stones a Pražsky výběr za 50 Kč/ks to se už nevyplácí skoro pálit a navíc to ani moc dobře nejde leda tím DVD Shrinkem.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
nekmil

#3 Příspěvek od nekmil »

To se dneska ještě "vypaluje" ? Když jsem si stavěl nový PC tak jsem tam optiku ani nenamontoval. :D
starecd

#4 Příspěvek od starecd »

Jsou to Sony nosiče, sice dělané v Indii, ale to jsou i Verbatimky.
p32

#5 Příspěvek od p32 »

nekmil píše:To se dneska ještě "vypaluje" ? Když jsem si stavěl nový PC tak jsem tam optiku ani nenamontoval. :D

To bude nejspíše tím, že jsi na ni zapoměl. Nemusel sis tam dávat ani harddisk, dneska jsou dost velké paměti. :lol:
konosuke

#6 Příspěvek od konosuke »

Imation, u mě hojně zastoupené CD-R i DVD-R jsou taktéž indické a Philips made in Taiwan. :cry: šikmoocí brzo ovládnou (hospodářsky) svět a Pepa bude na to koukat, oknem z oblíbené hospůdky. Čekají nás nelehké časy...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

No chtěl jsem instalovat další programy na nově nainstalovaný poč , ale CD nešlo . Od mága jsem se dozvěděl , že CD již nepoužívá .... Takže ani mou mechaniku nezkoušel ..
starecd

#8 Příspěvek od starecd »

Asi nejlevnějši CD ( a dobré) jsem kdysi koupil v Hypernově, když jsem byl na výletě v Přerově. V papírové krabičce 10Ks/8Kč. Bohužel zbyly v regálu jen 3balení.
konosuke

#9 Příspěvek od konosuke »

Nakupuji levně akorát přemýšlím či horší odrazivost nosiče nezatěžuje čtecí laser poáč ho nutí na vyšší výkon s dopadem na životnost...Céda nosím z Polska, zn. Msonic, Omega, Titanum, Esperanza...2 ks za zlotůvku to je cca 7 Kč.
starecd

#10 Příspěvek od starecd »

Tak to se Sony vyplatily za 2,70Kč. Je blbé, že zmizely všechny disky s modrou vrstvou, myslím, že jsou trvanlivější a laser nedělá tolik chyb při odrazu. Teď se průhledná vrstva blíží k originálu a některé lasery zřejmě nestíhají.
konosuke

#11 Příspěvek od konosuke »

Dříve byly vidět modré CD-R Emgeten ne zrovna nejhorší ale jeden ví co za původ...
http://www.fastimages.eu/images/emgetodtd.jpg
starecd

#12 Příspěvek od starecd »

Měl jsem je, ale ne modré, ale zlaté, technologie Bell, ale neměly už tu modrou zapisovací vrstvu, teď je snad jen na Verbatim Data Life.
pocitujlasku

#13 Příspěvek od pocitujlasku »

nedavno som kupil v kauflande, pod ich znackou DVD, ale z 10tich uspesne napalilo 4. Skusal som to na 4 pocitacoch, potom som vzal starsie no-name, ktore som nahodou nasiel pri upratovani a na tie islo v pohode.
Mam pocit, ze cd/dvd zazivaju eru, ako diskety, kedy ku koncu ich boom-u sa po zapise dalo nacitat len zopar z nich, pricom stare diskety fungovali bez problemov.
No vidis, a tak si sa bal
Celeron

#14 Příspěvek od Celeron »

Vzpomínám na to, poslední várka 3,5" Polaroidů co jsem koupil někdy kolem r. 1998 bylo vše asi za rok k vyhození, nečitelný a nenaformátovatelný. Starý TDK z počátku 90 let jsou dodnes bez jedinný chyby.
Jirka
konosuke

#15 Příspěvek od konosuke »

Jo, ale...diskety 5.25" Polaroid (360 kB !) krátce po revoluci (1990-91) stávaly cca 150 Kčs/ks jel jsem pro ně do Prahy do Kotvy, u nás tenkrát nebyly...a drží data, čitelné dodnes, Maxell 3.5" v doprodeji kolem r.1996 15 Kč/ks a lépe nezkoušet...to samý platí o CD-R a DVD-R, hromadná výroba, kvalita přerostla v kvantitu.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“