Médium CD-R 90min.
Moderátor: Moderátoři
Médium CD-R 90min.
poskládal jsem kompilaci skladeb a chtěl jsem ji vypálit na 800MB CD(nechci to rozdělovat). Jenže když jsem to zkoušel v Neru ukazovalo mi 86min, Ashampoo 98min, CDB.urner 105min a v nešlo to vypálit ani v tom Neru. Prostě napíše, že na disku je málo místa a vyjede šuplík. I když jsem v Neru povolil přeplňování 1:30. Na netu jsem trochu hledal a expert z PC časopisu odpověděl, že nemá cenu na nespolehlivá CD vypalovat. Tak se chci zeptat na Vaše zkušenosti díky za reakce.
- Přílohy
-
Nový obrázek.jpg- (91.85 KiB) Staženo 126 x
Tesco ve Zlíně už skončilo s CD a doprodávají DVD, ale ne moc zlevněné. V Elektro Worldu jsou už jen Verbatimky a nic levného. Je lepší objednat na netu, když je možnost vyzvednutí na pobočce zdarma.
Protože ani mechanika nepošle zpět info o kapacitě nad ~80 min, kvůli kompatibilitě se ta média hlásí jako standardní. Při pálení se to ignoruje, pálí se v DAO, takže se jen sypou data a mechanika případně zařve, když dojde místo. Je potřeba jen nastavit overburn třeba na 100 minut, DAO a odklepnout hlášku. Je lepší nepálit až úplně na doraz, ale nechat si malou rezervu proti kapacitě média, i když má sektorů spíš o něco víc. Pálil jsem i 99min CD a Tesla MC902 to brala, ale při vyhledávání občas měla problém.starecd píše:Tak abych se pochlubil s výsledkem pálení. Nastaveno přeplňování na 89:09, krátká ukončovací stopa a disc-at-once. Nicméně disk měl být 90min. Celkový vypalovaný čas 82:54 a stejně mi to vyhodilo hlášku, že je potřeba větší kapacita, protože disk má jen 81:22. I přes tuto hlášku jsem to vypálil a CD hraje i na Tesle 911. Nevím teda proč je 90min., když podle softu je jen 81:22. Na 80min. i přes hlášku vypálím přes 81min.