Redukce VGA -> HDMI

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
RomanoREPAIRS

Redukce VGA -> HDMI

#1 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Zdravím! Potřeboval bych poradit. Potřeboval bych propojit PS3 se svým monitorem protože hraní na CRT televizi je nanejvýš nepohodlné a obrazově odpudivé. Monitor mám bez HDCP tudíž redukci DVI - HDMI není možno použít. Jedinou ale co se týče kvality obrazu schůdnou variantou je užít klasické VGAčko. Na internetu jsem ovšem narazil na zvláštní kabel. Je mi jasné že to potřebuje nějaký adaptér aby byl převeden digitální signál na analogový nicméně tahle šňůra má prostě pouze HDMI a VGA koncovku a tím to hasne. Může to být opravdu funkční? Na druhou stranu uplná zhovadilost to být nemůže když tam je i zdá se reálná fotka a aby prodávaly uplnou chujovinu to si myslím že taky není úplně možné. http://www.hypermotoshop.cz/redukce-adapter-hdmi-vga

EDIT: Tohle už vypadá reálněji. Je možno to použít v konfiguraci jak jsem říkal? (Zapojit do konzole a VGAčkem vyvést do monitoru)

http://www.czc.cz/delock-adapter-hdmi-a ... 14/produkt
pocitujlasku

#2 Příspěvek od pocitujlasku »

ten prvy kabel - nechcem kecnut blbost, ale funguje tusim len pre jednu znacku projektorov, resp. zariadeni, ktore to podporuju. hdmi je digital, vga analog - musi tam byt nejaky prevodnik.
to druhe uz vyzera lepsie, len sa to musi otestovat priamo na konkretnych zariadeniach, je to loteria.
No vidis, a tak si sa bal
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Ak tam nechces pustat filmy, tak by mal fungovat HDMI-DVI kabel.
RomanoREPAIRS

#4 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Zkoušel jsem redukci HDMI - DVI (totéž jako kabel) a monitor to nebral. Psal že něco (tuším frequency ale nechci kecat) ...out Of Range. Pro digitální přenos potřebuje monitor podporovat právě HDCP jinak to nezpracuje. Proto chci zkusit VGA protože obraz vypadá taky hodně kvalitně a mělo by to být plně kompatibilní prakticky se vším co má VGA (i CRT ale na tom pochopitelně hrát nebudu :D ) Zkusit tu krabičku pochopitelně taky nemůžu takže jedině nákup naslepo čehož se trošku obávám.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

HDCP potrebujes len na filmy. Teda nie ty, ale firmy, ktore tie filmy "chrania": https://support.us.playstation.com/app/ ... ers-on-ps3

Ak ti monitor pisal "out of range", tak nepodporuje rozlisenie, ktore ti z PS3 liezlo.
RomanoREPAIRS

#6 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Tak jsem zkusil na jiné HDTV nastavit HDMI na nejnižší rozlišení (576p) a taky nic.

Tak co myslíte? Já bych do toho šel. Sjížděl jsem YT a pomocí jiného podobného konvertoru taky bez problému připojil PS3 ke starému HP monitoru. Pokud to podporuje vše co je potřeba (což zřejmě podporuje) tak by to mělo fungovat ne? Mimochodem můj monitor je Fujitsu-SIEMENS SCENICVIEW L19-8.
RomanoREPAIRS

#7 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Tak jsem tu předraženou kravinu koupil a samozřejmě je mi uplně k hovnu. Stejné jako u DVI - nešlape to. Snad jen u rozlišení 720 jsem rozpoznal že monitor výstup konzole identifikoval (zmizela chybová hláška) nicméně obraz je stále pouze černý. I rozlišení 576 hlásí problém s frekvencí. Prostě je to dobrý tak k projektoru. Jinak je to nepoužitelný...
xsc

#8 Příspěvek od xsc »

Jaká rozlišení podporuje ten monitor? Jestli je to PC monitor, tak je především potřeba pouštět do něj signál 60Hz. Takže místo PALu nastavit NTSC.
RomanoREPAIRS

#9 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Těžko do něj pouštět 60 Hz když se jedná o evropskou konzoli (tj. PAL 50Hz). Monitor je taková obstarožní 4:3 klasika max rozlišení 1280:1024 čili to je v pořádku. Jak jsem psal jediné rozlišení které "funguje" je 720p (1280:720) respektive u tohoto jediného rozlišení nehází chybu "Frequency Out Of Range" nicméně obraz je černý. Překvapivě vůbec nefunguje rozlišení 576p které bych právě potřeboval aby bylo funkční protože pouze u něj se dá nastavit poměr obrazu.
xsc

#10 Příspěvek od xsc »

Ale v tom je ten problém. Starý PC monitor funguje při standardních PC rozlišeních, no a ta mají 60, případně 75Hz. Takže hláška out of range není nic překvapivého, 50Hz mu nic neříká. 576p je vyloženě TV rozlišení, to už je zcela mimo parametry PC monitoru.
RomanoREPAIRS

#11 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

xsc píše:Ale v tom je ten problém. Starý PC monitor funguje při standardních PC rozlišeních, no a ta mají 60, případně 75Hz. Takže hláška out of range není nic překvapivého, 50Hz mu nic neříká. 576p je vyloženě TV rozlišení, to už je zcela mimo parametry PC monitoru.

Hromadám lidí to ale na běžném starém 4:3 PC monitoru s podobným adaptérem šlape bez problémů (ne nepodporuje mu 50 Hz - nativní rozlišení má 1280 x 1024 at 75 Hz jako já) https://www.youtube.com/watch?v=JO4mANFNC5c

Tady ještě parametry mého monitoru http://www.manualmonitor.com/fujitsu-siemens-l19-8
Naposledy upravil(a) RomanoREPAIRS dne 11 led 2015, 17:31, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Lenze v tom videu je na stene americka zasuvka. To znamena, ze to bude americka PS3 - NTSC 60Hz.
RomanoREPAIRS

#13 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

A sakra to máte pravdu. Takže je mi to opravdu uplně k hovnu?
xsc

#14 Příspěvek od xsc »

RomanoREPAIRS píše:Hromadám lidí to ale na běžném starém 4:3 PC monitoru s podobným adaptérem šlape bez problémů (ne nepodporuje mu 50 Hz - nativní rozlišení má 1280 x 1024 at 75 Hz jako já) https://www.youtube.com/watch?v=JO4mANFNC5c
Tady ještě parametry mého monitoru http://www.manualmonitor.com/fujitsu-siemens-l19-8
To záleží na fw monitoru. Třeba můj Acer těch 50Hz dokonce zobrazí, ale přes obraz stejně nalepí out of range.
Převodník, který je nabízen na videu, je podle všeho konvertor, jehož vstupní a výstupní rozlišení i snímková rychlost budou stejné, to znamená opět problém s 50/60Hz. Vyrábějí se ještě složitější (a dražší), kde lze konvertovat do jiného výstupního rozlišení standardního pro PC. Ale není lepší sehnat nějaký levný starší monitor, který to umí?
Opravdu nejde na evropské konzoli nastavit i 60Hz výstup?
Standa99

#15 Příspěvek od Standa99 »

Netuším, jestli by ta konzole šla přepnout do NTSC (nejlépe softwarovým zásahem) a jak moc by to mělo vliv na vlastněné hry?
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Odpovědět

Zpět na „Poradna“