Samsung ML-2545 - mys a zniceny fuser

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Samsung ML-2545 - mys a zniceny fuser

#1 Příspěvek od rnbw »

Tlaciaren Samsung ML-2545. Mys spojila vyvody optoclena, co pravdepodobne sposobilo trvale zopnutie vyhrievania. Cerveny silikonovy valec sa nalepil na teflonovy a roztrhol. Nasledne sa prerusili tepelne poistky. Takze cely fuser na vyhodenie...
Přílohy
samsung_ml-2545_mys.jpg
(273.91 KiB) Staženo 230 x
PotPalo

#2 Příspěvek od PotPalo »

Chudák myš. Než niečo zapnem, vytrasiem z toho myši a pavúky, je to bezpečnejšie :wink: :lol:
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Takto mi to doniesli (mys uz bola pekne vyschnuta), tak presny postup len odhadujem :D

Pravdepodobne vliezla do zapnutej tlaciarne niekedy v noci, kedze tam bolo teplo. Vyskratovala ten optoclen, to ju zabilo a potom sa to pripalilo.
PotPalo

#4 Příspěvek od PotPalo »

Keď netlačím, tlačiareň vypínam. To na tej tlačiarni je taký veľký otvor, že tam vlezie myš? Alebo si ona prekúsala cestičku.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Zjavne sa jej to nejako podarilo. Asi zozadu cez suflik na papier. Ale ako sa potom dostala az na plosak, to neviem. Nebola vsak prva, uz som mal jednu podobnu tlaciaren, kde tiez bola mys - tej sa ale podarilo dostat aj von, len tam zanechala po sebe "stopy".
jape

#6 Příspěvek od jape »

Takhle v lednu 2012 po návratu z vánoční celozávodní dovolené mi kolegyně z jedné laboratoře volaly že "mají myš v tiskárně".. Nejdřív jsem myslel že ještě po Silvestru jaxi vidí pár myšiček navíc, ale prý to i smrdí a kousek myši vyjel na papíru.
Tiskárna byla tuším HP LJ 1100..
Tiskárnu jsem musel pár dní nechat vysychat na větraném místě, nemám žakudek na podobné smrady. Po rozebrání se začal odvíjet pravděpodobný příběh:
V laboratoři bylo 2 týdny zavřeno, ale myši se tam asi dostat mohly. Malá myška šmejdila co sežrat, vrchem zapadla do tiskárny a uvízla tam.. Zřejmě zabraly mateřské pudy a asi maminka ( nebo tatínek ? ) pro ni vlezla a uvízly tam obě. Několik dní tam pomalu objímaly ozubená kolečka a pořád víc páchly... Pak došly kolegyně a tiskárnu zapnuly. No, ozubená kolečka zabrala a kouskovala mrtvolky.
Následovala dost náročná rozborka ( kvůli trvalému puchu), výhoz toneru, umývání krytů, čistění ozubených koleček, moje vlastní dezinfekce...

Jo a ještě kdysi v dobách historických jsem ve stařičké 286 ( nebo ještě XT ? ) při údržbě našel myší pozdravy obojího skupenství a okousaný elektrolyt na základní desce - úplně mu chyběl plastový obal a na hliníku byly stopy zubů, hlad je sviňa. Myš si vlezla chybějící záslepkou na slotu, nějakou dobu pobyla uvnitř a až vyhládla a shodila nějaký gram, zase zmizela. Už vím proč je vhodné záslepky používat :)
Přílohy
DSC00178.JPG
(269.7 KiB) Staženo 130 x
DSC00179.JPG
(204.87 KiB) Staženo 139 x
DSC00177.JPG
(197.94 KiB) Staženo 148 x
DSC00176.JPG
(210.62 KiB) Staženo 137 x
DSC00174.JPG
(180.47 KiB) Staženo 132 x
Odpovědět