Myčka BOSCH typ SRS33M02EU - po zapnutí nesvítí kontrolky

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
geroj

Myčka BOSCH typ SRS33M02EU - po zapnutí nesvítí kontrolky

#1 Příspěvek od geroj »

Po zapnutí myčky občas klapne napouštěcí ventil (Aquastop), nic dalšího se však neděje, voda se nevypouští ani nenapouští, nesvítí ani jedna z kontrolek. Zkontroloval jsem spínač dvířek, hladinové spínače, odpadní čerpadlo i termostat u topného tělesa. Na řídící jednotce nejsou viditelné stopy poškození, všechna čtyři relé jsou v pořádku, ale mám podezření na závadu této jednotky. Dle uživatelského návodu se myčka nastavuje na tvrdost vody stisknknutím tlačítka programu a současným zapnutím síťovým vypínačem, měla by blikat kontrolka a odpovídající nastavení by mělo být indikováno kombinací rozsvícení dalších kontrolek. Žádná kontrolka však nesvítí. Dle mého názoru by toto nastavení mělo fungovat i v případě poruchy ostatních částí myčky. Není možné někde sehnat schema této řídící jednotky?
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Schéma velmi pravděpodobně neseženeš, podívej se, jak je zajištěno napájení té jednotky. Pokud je použit srážecí kondenzátor, změř mu kapacitu.
geroj

#3 Příspěvek od geroj »

Tak napětí na řídící jednotce je. Za trafem na kondenzátoru jsem naměřil 8,6V. Nějaké napětí je i na ostatních součástkách, ale bez schematu těžko zjistím, zda správné. Jde mi o to, zda má svítit nějaká kontrolka ihned jak se připojí napájení, nezávisle na stavu ostatních částí myčky (čerpadla, snímače, ventily atd.). V případě vadné řídící jednotky jde myčka ihned do šrotu, originál díl stojí okolo 3500,-Kč.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“