Vypadá to asi takto: 10m dvoulinky od telef. kabelu ze sklepa k tel. zásuvce. pak modem zyxel, zapojený dle návodu a připojený orig. kabelem k PC. Pod zapnutí modem asi po minutě ukáže červenou LED internet a když ho restartuju vše je OK internet LED svítí zeleně. Svítí i LED DSL a LED indukující aktivitu přísluš. LAN výstupu. Internet ale nefunguje. Nastavil jsem DHCP i pevnou adresu a nic. Když se kouknu na odeslané/přijaté pakety, tak to sice mírně stoupá, ale je to tak kolem 200/100, což je asi málo. Chyba musí být někde mezi modemem a ústřednou... Zkoušel jsem i jiný modem, do kterého se šlo přes 10.0.0.138 přihlásit. Mám normálně internet start od O2. Není to ani chyba v PC. Rád to popíšu podrobněji. Díky za rady.
Nejde mi ADSL
Moderátor: Moderátoři
Nejde mi ADSL
Vypadá to asi takto: 10m dvoulinky od telef. kabelu ze sklepa k tel. zásuvce. pak modem zyxel, zapojený dle návodu a připojený orig. kabelem k PC. Pod zapnutí modem asi po minutě ukáže červenou LED internet a když ho restartuju vše je OK internet LED svítí zeleně. Svítí i LED DSL a LED indukující aktivitu přísluš. LAN výstupu. Internet ale nefunguje. Nastavil jsem DHCP i pevnou adresu a nic. Když se kouknu na odeslané/přijaté pakety, tak to sice mírně stoupá, ale je to tak kolem 200/100, což je asi málo. Chyba musí být někde mezi modemem a ústřednou... Zkoušel jsem i jiný modem, do kterého se šlo přes 10.0.0.138 přihlásit. Mám normálně internet start od O2. Není to ani chyba v PC. Rád to popíšu podrobněji. Díky za rady.
- monterjirka
Pak bych zkusil připojení k netu (v případě VDSL to může trvat 5 minut i déle).
V případě neúspěchu bych kontaktoval technickou podporu O2 (od toho si je platíš), s tím, že až ti řeknou abys zresetoval modem atd. tak jim vyklopíš co všechno už si udělal. Když nenarazíš na vyloženého trotla, tak věř, že ti dokáží pomoci, popř. zajistit výjezd technika (i to je zadarmo).
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Správná otázka je jakou máš rychlost a jaký modem. Je nový od O2, nebo někde koupený?
Splitter slouží jen k oddělení telefonu aby nerušil internetovou linku běžící na stejném kabelu. I bez něj to poběží, ale jakmile zvedneš telefon spadne ti internet a v telefonu může být slyšet rušení.
Ale už jsem měl problém když byla kamarádka dál od ústředny, že to se spliterem nefungovalo, musel přijet technik a snížit rychlost.
DHCP nebo pevná adresa s tím nesouvisí, když se vždycky dostaneš do modemu. Problém je mezi modemem a O2.
Takže napřed vyzkoušej připojit modem napřímo bez spliteru a pak z mobilu zavolej O2 a oni proměří linku.
V práci jsem měl problém při přechodu z 8M na 25M, kdy modem svítil že je vše v pořádku, ale internet vypadával. Nakonec se ukázalo že sousedovi připojily taky internet a máme společnou čtveřici drátů. Na nízkou rychlost to nevadilo, ale na vysokou už se rušily, takže nás přepojili jinam a od té doby jsme neměly problém.
Dá se provozovat na lince i starý telefonní přístroj s impulsní volbou spolu s internetem??
Myslím to tak jestli je zachováno na lince stejnosměrné uzavírání smyčky při vyvěšení telefonu nebo jestli telefonní přístroj musí být už s tónovou volbou.
Mám takový dojem,že přes spliter se ss smyčka už neuzavírá...
Díky
V práci volám ven (do O2) přes pobočkovou ústřednu taky pulzkou a taky bez problému. Jenom se samozřejmě nedá proklikat přes eventuelní automat na druhé straně, který logicky vyžaduje tónovou volbu.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Ještě dodám, že ten telefonní kabel ze země má nejmíň deset vodičů, použity jsou ale pouze dva - červený a bílý. u zdi je krabička, kde je to spojené s tou cca 10m dvoulinkou (podobnou jako orig. propojovací braevné kabely od modemu. Nad lednicí je zásuvka. Co si pamatuju, tak tam v té zásuvce je snad nějaký rezistor.. V krabičce u zdi, kde ústí venkovní kabel je také napojen venkovní kabel zvonku ~8V a snad část toho zvonkového vedení vede souběžně s tou telef. dvoulinkou. Před časem jsem se zkoušel připojit přímo z toho telef. kabelu ze země, ale také nešlo...
Zkoušel jsem to i bez splitteru a nešlo to, v minulosti to ale bez splitteru šlo a pamatuji si , že se splitterem to dělalo nejaké problémy. Prostě to někdy slo někdy ne..
- Přílohy
-
z.JPG- (207.66 KiB) Staženo 114 x