Pračka Electrolux EWF10670W
Moderátor: Moderátoři
- jarmilerik
Takže jsem od Rostava dostal mylnou informaci.
- jarmilerik
Já podle všeho potřebuju (je to jen můj dohad - jelikož electrolux má na svých stránkách s náhradními díly bordel), http://www.europart.nl/wasmachine+onder ... /04246910/.
Jenže si nejsem jistej. Informace se těžko hledají.
- jarmilerik
Tak snad na druhý pokus už to vyjde.
Ještě pro názornost - srozumitelnost přikládám tabulku.
- Přílohy
-
tabulka.gif- (79.43 KiB) Staženo 502 x
- jarmilerik
- jarmilerik
Pračka již více jak dva týdny funguje naprosto spolehlivě. Dokonce i všechny programy, co dříve neproběhly korektně, jsou bez chyb.
Hlava mi to nebere, jaká s prominutím blbost (přerušené vinutí tacha) se takto projevuje. A hlavně, z čeho to dělají (cívku tachogenerátoru), že to odejde. Díl, který není nijak mechanicky a ani elektricky (co se týče proudů) namáhán.
Ještě jednou díky Vám všem, jsem zas o něco málo zkušenější (ne chytřejší
Včera jsem se odhodlal k měření celého pracího procesu, závada se samozřejmě neprojevila (pračka normálně doprala), ale naměřil jsem taky 230 Ohm po skončení praní.
Takže se chci zeptat - protože z odpovědi předešlé "O tak velký rozdíl neměl." mi není jasné, jestli to znamená "Je to špatně" a nebo "Je to v cajku".
Mě teď selským uvažováním vycházejí dvě protichůdné možnosti:
1) na dvou pračkásch stejného typu měříme před i po praní stejné hodnoty => je to správně a chybu je třeba hledat jinde
2) na dvou pračkách stejného typu se stejnou chybou měříme stejné hodnoty => je to nejspíš typická závada pro tuto pračku projevující se tímto způsobem
Rozhodnotutí, která je správně, je asi na někom odbornějším, aby řekl, jestli ten rozdíl tam může být nebo ne.
Díky
Mimochodem, texi, pomohla ta výměna?
1) R = R0 x (1 + alpha x dt)
R0=184
alpha = 0.004 (měď - odhaduji, že cívka bude asi z toho ne?)
dt (zahřátí, rozdíl teplot) = odhad třeba 60° - 20° = 40
R= 213.
Já naměřil nějakých 220 - 240, nějak mi to lítalo, nicméně v rámci nepřesností mi připadá, že by to mohlo být správně.
A teď prosím buď potvrdit a nebo vyvrátit
Díky