PEGAS 160E

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rarach

PEGAS 160E

#1 Příspěvek od rarach »

Přinesli mi zmíněnou svářečku ,kde ,zřejmě pro dosažení většího zapalovacího napětí připojili přes redukci na 400V.Sice se mi k tomu nepřiznali ,ale varistor, impulsní IO byly na prach .Varistor ,transil ,optočlen není problém,ale problém je IO.Měl smeknutý klobouk a tak pouze podle rozložení a zapojení vývodů jsem zapojil TNY 267.Bohužel stále nechodí .Krom transformátorku je vše OK.Nevíte někdo ,jaký IO tam je použit ,nebo kdyby jste ji někdo měl doma jestli byste se mi nemrknul.Je hned vedle velkého varistoru u přívodu.Díky všech co pomohou.Petr
petrfilipi

#2 Příspěvek od petrfilipi »

Tady to asi nenejdeš, co - http://www.alfain.eu/static/_user/uploa ... .wt2cq.pdf ? Jeden IO tam označený je, ale zákonem schválnosti to bude určitě něco jiného.

Petr Filipi
rarach

#3 Příspěvek od rarach »

Díky za snahu ,tenhle to není.Tam to byl určitě IO pro impulsní zdroj,co jsem si rozkreslil plošňák tak podle vývodů to je TNY nebo něco podobného.Že to budu těžko shánět je mi jasné,to já jen kdyby náhodou to měl někdo rozdělaný a kouknul na pouzdro co tam je osazený.Musím pátrat dál.Petr
petrfilipi

#4 Příspěvek od petrfilipi »

A co výrobce? Mlčí?
petrfilipi

#5 Příspěvek od petrfilipi »

Dostal jsem tento email, tak ho sem vkládám:

Dobrý den.
Bohužel nemám kontakt na pána s nickem "rarach", tak jsem vás chtěl požádat, aby jste mu předal tuto informaci ( nechci se registrovat na elektrobastlírně). Napájecí obvod v invertoru Pegas 160E má označení TOP244PN od Power integrations. Je dostupný např. v TME nebo u Farnella.
S pozdravem Zd. Dobeš.
lukpfe

#6 Příspěvek od lukpfe »

Nemáte prosím někdo schéma na Pegas 160 E? Můj mail: lukpfe@centrum.cz Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“