ARDO TL800X - Ohřívá vodu pouze do cca 35°C
Moderátor: Moderátoři
Nižší teploty, než 90°C, snímá ještě něco jiného, protože ty už řídí relé RR na základě porovnání odporu termistoru s odporem potenciometru VAT, kterým si volíš teplotu. Při nižších teplotách ale musí být oba klixony i hladinový spínač trvale sepnuté.
Tedy musíš naměřit topné těleso od kontaktu relé RR až na modrý vodič za hladinovým spínačem, pak jsou klixony v pořádku a chyba bude v termistoru. Nebo to topné těleso při 50°C už nenaměříš, pak musíš najít, kde je ten obvod přerušený.
Jdi po drátech, jinak na to nepřijdeš a budeš hádat, nač je které čidlo.
Nakonec se třeba ukáže, že máš příliš velký přechodový odpor mezi vodičem a vývodem jednoho z klixonů, ten vývod se za provozu ohřívá ztrátovým teplem přechodu a klixon vypne bez ohledu na skutečnou teplotu vody, protože je vytápěný vaklkontaktem z vývodu.
na cca 35 stupňů.Zajímalo by mne jak tento problém vyřešil autor tohoto vlákna.V předchozím příspěvku autor uvádí u NTC
čidla termostatu odpor 20k ohmů při teplotě 20 stupňů.Na obdobném ruském foru je u popisu řídících modulů uvedeno 5,5 k při
25 stupních.Zajímá mne skutečná hodnota a průběh odporu čidla v celém rozsahu 30 až 90 stupňů
autorovi vlákna PetrKvK jsem poslal SZ
po delší době se ozvývám a hlásím, že zmíněná a řešená pračka má nového majitele, který si nechtěl dělat hlavu a vyřešil to přímým přívodem teplé vody
Já jsem pořídil novou a co se týče zmiňované Ardo, šla by opravit samozřejmě snadno, ale už bylo zkrátka na čase...
Všem velice děkuji za poskytnuté rady a rozhodně pomohou dalším s podobnými závadami.