Čím nejlépe odpájet 16 pin konektor?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
trodas
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od trodas »

workhard -
Mi to pošli, sundám Ti to. Zdarma

Ne, jde o zjištění metody, kterou se to dá sundávat malosériově, nejde o 1ks ani o 100ks...

Michal22 -
Mě se pořád zdá, že mezi deskou LCD a hlavní deskou nějaká mezera je. Vyfoť to z boku.

Je tam cca. 0,5-1mm podle kusu.

Ufff, 93 euro za pájecí hrot? A co čeho se dá strčit? Používám regulovanou pájku ZD-931 Temperature Controlled Soldering Station.

Ten hrot se strká do čeho...?
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
trodas
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od trodas »

BUMP? :roll:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#18 Příspěvek od PeteBurns »

Vymena vadnych displayov? Tisicky kusov? :)
dudo02

#19 Příspěvek od dudo02 »

Vodic CY 2,5 popr. 4 a vyrobis si hrot na trafopajku.
Ohnes do tvaru aky len potrebujes .
kevin_mitnick

#20 Příspěvek od kevin_mitnick »

Uz leta na podobne problemy uspesne pouzivam pajecku s odsvackou http://www.eshop-rychle.cz/es-pecky-elektro/eshop/30-1-Zkousecky-multimetry/0/5/4082-Pero-pajeci

Obrázek
dudo02

#21 Příspěvek od dudo02 »

Vysaje aj prekovenu dieru?
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

Na mnohanohy je nejlepší horkovzduch vyfukovačka. Mám home made a prokovený díry dělá tak kvalitně, že DIL40 šváb vypadne vlastní váhou. SMD 64 noh mě po ní taky odpadl vlastní vahou. Na spojích se nedá poznat, že se něco měnilo.
Jirka
Kvicala_r

#23 Příspěvek od Kvicala_r »

Mohl bych poprosit o fotku? Kdysi měli něco podobného prý na střední. Kompresor sice mám až v garáži, ale napustit si menší flašku by problém nebyl :) Jaký tlak používáš? Není pak cínem zachvistané všechno okolo?
Celeron

#24 Příspěvek od Celeron »

Je tu vlákno jak jsem ji bastlil, akorát už nevím jak jsem ho pojmenoval.
Pokud to foukneš Silkalem, tak se kuličky nelepí a pak stlačeným vzduchem vyfoukat a zbytek Silkalu otřít nebo vzduchem rozhonit. Akorát se pak desky lesknou jak psí kule. :)
Tlak 2-2,5 baru, tryska 1,2 mm, kohoutek na regulaci průtoku z vypoušťáku, co jsou na vodovodních ventilech. Patrona 400-500W z klempířskýho kopyta (Nadeta Kosice) a jednoduchá home made regulace termočlánek- operák - SSR-triak. Ale pokud ji nenechýš dlouho běžet, tak jde i bez regulace. V tý patroně je suvně trubka, na konci pokličky na závit, v jedný přívod, v truhý tryska. V tý trubce vevnitř keramický korále z topnýho tělesa. No a celý to je zamotaný v kotlový šňůře a zasunutý do další trubky s povařeným stojánkem.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Poradna“