Krups XP 7220, chyba 01

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
matesko

Krups XP 7220, chyba 01

#1 Příspěvek od matesko »

zdravim vas mam nový problém na kávovari zacal mi vypisovat chybu c01 neviem co to je zapnem ho opita sa ma ci ho chcem oplachnut a potom mi zacpne cerpadlo a asi jak keby tahalo naprazdno a vypíše chybu 01...viete mi niekto poradit....
ohryzek36

#2 Příspěvek od ohryzek36 »

Chyba číslo 1 znamená, že se presso snaží točit s rozdělovačem, ale nedostává žádný impulz od mikrospínačů, co jsou na jeho vačce - takže je nutné ho zkontrolovat.
matesko

#3 Příspěvek od matesko »

a vedel by si mi to popisat kde to hladat..
ohryzek36

#4 Příspěvek od ohryzek36 »

Podívej se sem - ukazuje na něho šipka - je to ta celá bílá věc s hadicama, mikrospínačama a motorem nahoře.
matesko

#5 Příspěvek od matesko »

Dakujem
asi sa umúdril a ide...

Este sa ta chcem opitat niekedy sa stane ze mi normalne pomele kavu a zapne sa aj cerpadlo dve kvapky a nic dalej na displei sa ukaze ze mi kavu dava ale neda... potom ked sa zdvihne ten piest tak ten tlak vyde...moze tam bit nieco upchate.....
ohryzek36

#6 Příspěvek od ohryzek36 »

To může dělat prakticky cokoliv - ventil v pístu, ventil v rozdělovači, nějaké těsnění, atd... - u těchto press se to na dálku určuje blbě, hlavně proto, že už bývají na konci svojí životnosti, takže závadu může způsobovat víc věcí.
matesko

#7 Příspěvek od matesko »

no ten piest som rozobral vycistil aj ten asi ventil to je taka guma?
a stale nic...mam skusit ten ventil vybrat?
matesko

#8 Příspěvek od matesko »

no tu gumu v pieste pod sitkom som vybral a ide to....mam kupit novú...
ohryzek36

#9 Příspěvek od ohryzek36 »

Guma, co je v pístu pod sítkem se samotná koupit nedá - jedině celý píst, mají ho třeba zde, ale není jisté, že ta guma je vadná - funguje totiž jako ventil na snížení tlaku a na napěnění kafe, takže jestli je v pořádku (vypadá tak jak na obrázku), tak není co řešit.
Přílohy
tesneni.GIF
(16.27 KiB) Staženo 153 x
matesko

#10 Příspěvek od matesko »

Cawte pozeral som tie mikrospinace su v poriadku a stale mi vypisuje chybu c 01 a aj 05 neviete poradit.....a stale sa kruti ten rozdelovac...
ohryzek36

#11 Příspěvek od ohryzek36 »

Už nevím, jak jsem to tady psal, tak to napíšu jednoduše - presso při spuštění jako první věc kontroluje rozdělovač a to tak, že zapne motor a čeká na moment, když jsou zároveň sepnuté oba mikrospínače - jak ten spodní, co počítá jednotlivé polohy, tak ten horní, co se sepne jen na nulté poloze (klidový stav). Pak sepne topné těleso a po nahřátí zkouší natlakovat hydraulický válec. Pokud ale nedostane procesor impulz o tom, že je rozdělovač v pořádku (ty pulzy od mikrospínače), tak zastaví autotest a nahlásí chybu č. 1.

Takže problém může být pořád i v těch mikrospínačích - jedna věc je ta, že se po demontáži po sepnutí dají propípnout, ale namontované na rozdělovači můžou dělat neplechu - buď zůstanou viset, nebo po sepnutí odpadnou, popřípadě můžou zareagovat později (takže se v nulté poloze nepotkají) a podobně. Dnes jsem třeba řešil to, že se mikrospínač po dokončení kávy a vyhození puku v jiné části pressa vypínal pouhým mechanickým otřesem přístroje - těch možností je moc :? .
matesko

#12 Příspěvek od matesko »

ja som premeral ci funguju tie spinace a funguju a aj ked drzim jeden stlaceny zapnem kavovar zacne sa rozdelovac tocit a stlacim aj druhý spinac a stale sa toci a toci a potom mi vypise chybu 01 neviem co dalej.....
matesko

#13 Příspěvek od matesko »

neviem moze bit aj eletronika zla???i
ohryzek36

#14 Příspěvek od ohryzek36 »

Zlé může být cokoliv - zvlášť u tak starého pressa. Ale elektroniku, co by dělala takovou chybu jsem ještě neviděl.

To s tím stlačováním mikrospínačů navíc děláš špatně - musíš ho stlačit, rozepnout, stlačit, rozepnout a tak na třetí nebo čtvrté stlačení stlačit oba dva zaraz - tak ale maximálně tak zjistíš, že je elektronika dobrá.

Ještě POZOR - elektronika je galvanicky spojená se sítí a "zem" procesoru (GND) visí (většinou) na fázi, takže jestli do toho budeš rýpat holýma rukama, tak tě to může i přizabit, tak pozor na to :!: .
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“