Sluchátka k mp3
Moderátor: Moderátoři
Sluchátka k mp3
Vem multimetr a zkus je proměřit. A zároveň si je při měření nech v uších.
Špička konektoru je levý kanál, prostřední kontakt je pravý kanál a zbytek konektoru zem. Multimetr si dej na rozsah 200Ω, jeden hrot na zem a druhý na levý kanál. Mělo by to ukázat cca 30Ω a v levém sluchátku bys měl slyšet slabé lupnutí. Potom zkus i pravý.
Pokud ti multimetr neukáže nic a neuslyšíš lupnutí, tak zkus dát ještě jeden hrot na levý a druhý na pravý- potom by se ti mělo ozvat lupnutí z obou sluchátek a měřák ukázat cca 60Ω.
Shrnutí- pokud se ti při měření jednotlivých kanálů neukáže ohmická hodnota a neuslyšíš lupnutí, ale při měření obou kanálů naměříš těch cca 60Ω a lupne to v obou sluchátkách, tak máš fakt přerušenou zem.
Sluchátka v takovém případě hrají slabě jen proto, že jedou na rozdíl L-P. Pokud bys měl ideální mono signál, tak v případě přerušené země neuslyšíš nic.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Pokud ano, tak pak buď došlo u obou k nějakému mechanickému problému (což je divné), nebo je máš něčím ucpané.
Můžeš je pro jistotu vyzkoušet i na jiném zařízení?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Jinak mám doma několikeré špunty a každé hrají jinak i když jsou v pořádku pokud je dám do zařízení se kterým nebyly koupeny obyčejně je to znát na hlasitosti jestli to nebude i tím že každý výrobce to na koncovém stupni jinak nastaví pro ty svoje sluchátka a jiné fungují špatně protože mají špuntíky ( tedy repráčky i když to se tak nazývat ani nedá
Jodr: to je zajímavá myšlenka a návod s těmi ocelovými pilinami, mně strašně potichu mluví mobil Ericsson K200i je to starý bazmek ale dříve fungoval a zvykl jsem si na něho, zvukovod profoukl vysavačem a stejně nepomohlo.