Termostat na vyšší teplotu.

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
stasek

#16 Příspěvek od stasek »

Jasně že vydržím. Proč by nemohl termočlánek zůstat zatuhlý v olovu, ten termostat by měl být jednoúčelový a součástí pícky. Kamarád mi poskytne termočlánek, nevím jaké má rozměry a podle toho na soustruhu vytočím pouzdro z nerezu, které bude trvale připevněno na stěně kotlíku (je ocelový a má tloušťku 4 mm). Případně ho můžu přivařit zvenčí pod topné tělísko, které obepíná ten kotlík.S tou přesností máš pravdu, tam pár stupňů roli nehraje, je to jak říkáš. Musí to pěkně téct a nesmí se to přehřát.
Cust

#17 Příspěvek od Cust »

Osobne bych do toho pouzdra ktere drzi kotlik vyrizl drazku, do ktere bych ten termoclanek vsunul (dotykal by se i kotliku) a pak by se dal bezproblemove vymenit, kdyby se s nim neco stalo. Přivařeni termoclanku nedoporucuju, vestsinou ma tenke steny plaste a mohl by se provarit skrz.
Posilam to slibene schema, vyrabel to kolega. Snad se na me nenastve, ze zverejnuju jeho schema :-)
Přílohy
termostat.GIF
(89.01 KiB) Staženo 126 x
stasek

#18 Příspěvek od stasek »

Custe, díky moc za schema. Mám k tomu pár dotazů, poslal jsem ti je na mail. Jinak k tomu termočlánku, nechtěl jsem vařit termočlánek, ale nerezové pouzdro, do kterého bude zasunut.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“