Vysílač - přijímač, bezdrát pro kytaru

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mc-vlada

Vysílač - přijímač, bezdrát pro kytaru

#1 Příspěvek od mc-vlada »

Zdravím všechny. V poslední době jsem začal ke své basovce pokukovat po bezdrátovém připojení s kombem. A tak jsem se chtěl zeptat, zda nemá někdo zkušenosti se stavbou, a nebo zda je prostě lepší si takové zařízení v řádu cca 2 500,- Kč koupit? Viz třeba : http://www.houdek.cz/zvuk-a-nahravani/b ... system.htm

http://kytary.cz/zvuk/bezdratove-system ... baskytary/
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

A co tak předzesilovač na sluchátkovou úroveň a transmitter za dvě stovky z marketu? Na 5 metrů to chodí spolehlivě, často i dál.
Budeš to přijímat obyčejným rádiem (nakonec - dnes už se mezi lidmi povaluje spousta FM přijímačů k tomu vhodných, ale také autorádií s výkonnými koncáky, ta lze použít jako komponentu do komba: odstraní a nasimuluje se kazetová mechanika, místo ní bude analogový vstup, jinak bude fungovat rádio jako vstup).
Zkus to.
mc-vlada

#3 Příspěvek od mc-vlada »

Jo, o něčem podobném jsem uvažoval, případně překopat nějaká levná bezdrátová sluchátka, ty komerční bezdrátové sety pro kytary mají tak dosah od 30 m ale mě by stačilo spolehlivých i těch 5m. Akorát pro tu basovku potřebuju, aby mi to chodilo bezpečně od 40 Hz.
monterjirka

#4 Příspěvek od monterjirka »

U těch levných souprav bezdrátových mikrofonů z "marketů" je trochu problém s tím, že v přijímači je IO, který je původně určen pro širší modulaci, výrobce to jednoduše vyřešil větším zesílením, ale dost tam vylezl šum. A je to optimalizováno pro řeč, takže basy to má už dost ořezané.
ZVUK2000

#5 Příspěvek od ZVUK2000 »

"lepší" bezdrátové mikrofony mají u náhlavní soupravy 4 pinový mini XLR. Jeden pin je společný, 2.-elektret, 3.-dynamický, 4.-link. pro hudební nástroje.
thunderstrike
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od thunderstrike »

Kdybys chtěl válí se mi tady jeden nefunkční komplet,tedy přijímač je plně funkční ale vysílač funguje na cca 30cm,takže je potřeba opravit...
Tak kdyby sis stím chtěl pohrát,napiš mi SZ.
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

Ten nejobyčejněnší transmitter s analogovým vstupem chodí určitě pod 40 Hz, neměřil jsem to, ale poslechově jsem v autě nezaznamenal rozdíl mezi mp3 z placky v mechanice a z přehrávače s transmitterem místo sluchátek.
Možná pro basu to bude znamenat lehkou změnu barvy zvuku, přesto by to šlapat mělo.
Hlavní nevýhodou bude asi nedostatek volných frekvencí, na kterých ještě nic neruší.
mc-vlada

#8 Příspěvek od mc-vlada »

ZVUK2000 - levný nástrojový vysílač (set) se dá pořídit řádově od 2000,- Kč. Obávám se, že lepší bezdrátový mikrofon bude tuto ceny daleko převyšovat. Já hraju čistě amatérsky, scházíme se 1x až 2x do měsíce s kamarády u pivka a přitom si zahrajem country. Tak že jakékoli dražší řešení překoná připojení kabelem a to i za cenu, že mi po měn čas od času někdo hamtá a že ho jednou za čas musím koupit nový.
ZVUK2000

#9 Příspěvek od ZVUK2000 »

To "lepší" jsem myslel (u mikrofonů za opasek) ta možnost budit vysílač nejen klasicky elektretem, ale i dynamikou nebo linkovým signálem.
mc-vlada

#10 Příspěvek od mc-vlada »

Já jsem to tak pochopil, ale co jsem koukal, tak ty ceny mikrofonů "za opasek", jestli se nepletu, jsou tak 2600,- a víc a to se pak dá levněji sehnat kytarová sada. Ale jak jsem psal, jsem amatér a v této fázi jsem to spíš chtěl zkusit a určitě do toho nechci tolik investovat.
mc-vlada

#11 Příspěvek od mc-vlada »

Vyřešeno - sehnal jsem ve výprodeji t.bone EWS-16 za 950,- Kč, což odpovídá mým představám.
mi-ro

#12 Příspěvek od mi-ro »

Jestli je to toto
http://fidlatka.cz/audio/mikrofony/ews-16pt
tak není co řešit. Dokonce i v legálním pásmu (prozatím).
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“