Philips Whirlpool AW G656 hladinový spínač

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kalas01

Philips Whirlpool AW G656 hladinový spínač

#1 Příspěvek od kalas01 »

Dobrý den,pánové.
V noci mi tahle pračka vytopila koupelnu. Byla až po vršek plná.Jak se prosím Vás rozebírá, abych se co nejjedušeji dostal k hladinovému spínači.A na co je ta páka vlevo ve spodní části?
Předem Vám všem moc dík za přínosné odpovědi!
kalas01
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

V noci mi pračka vytopila koupelnu - To jako během praní, nebo když byla vypnutá?
v tom případě Ti selhal jeden z napouštěcích ventilů. (už další důvod proč po praní zavírat vodu)
Jinak hladina se snímá tlakově: někde ve spodní části bubnu je napojená hadička vedoucí "někam nahoru" mimo buben, kde najdeš ten spínač. Stoupající hladina vody se chová jako píst a tlačí před sebou vzduch, který působí na membránu spínače. Hadička, či ten prostor dole může být ucpán, ale to by Ti vytopila koupelnu pračka pouze během praní a navíc novější pračky jsou nastaveny tak, že poku od začátku spuštění napouštění nedojde k zjištění plné hladiny do určité doby, odstaví se s rozsvícenou poruchou. Jinak se dá sundat zadní dekl a nebo vrchní část - šrouby bývají vzadu a v předu bývá jen zaháknutý - k sobě a nahoru částí u Tebe ( stojíš za pračkou)
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

A páka ve spodní části může být aretace pojezdu, když ji vykopíš, dá se s pračkou pojíždět. Po zaklopení je pojezd zasunutý, aby ti pračka neběhala po koupelně/prádelně/chodbě/kuchyni.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
kalas01

#4 Příspěvek od kalas01 »

Stalo se to během praní.Princip hladinového spínače je mi znám.Mám starou pračku viz.předmět,takže žádná časová prodleva od doby napouštění nehrozí.Zítra to rozhodím a pak dám vědět.Jinak moc dík za všechny Vaše odpovědi!
kalas01
kalas01

#5 Příspěvek od kalas01 »

Půl kila kyseliny citronové udělala své.Na 90 stupnˇů při vypouštění jako když hodíš do umyvadla lopatu hnoje.Zatím to vypadá,že je vše OK.Hadičku jsem před očistou profoukl,dvakrá luplo,měřením zjištěno,že spíná,a trubičku,na níž byla nasazena proštouchl špejlí.Zatím vše vypadá dobře.Hladina vody při pračce bez prádla je zhruba 5cm pod hřídelí bubnu,poloviční náplnˇ asi o 10 cm níž.
Artaban001

#6 Příspěvek od Artaban001 »

Tak po aplikaci odvápňovače prováděj častější kontrolu filtru čerpadla. Po nějakou dobu Ti bude odplavován bordel z bubna..
kalas01

#7 Příspěvek od kalas01 »

Třikrát vyčištěný filtr čerpadla a vše OK.
Mockrát Vám dík.
kalas01
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“