ahoj, u výše zmíněné TV mám zvláštní závadu: mám obsazeny 4 pozice na předvolbě, a sice - 6k, 57k, 22k a 34k. Potíž je v tom, že mi ujíždí 34 a 57 kanál. Ten 34k nejvíc. Někdy to šmrncne, ztratí se a pak se zas objeví, někdy se ztratí úplně. Ostatní drží. Kdyby kolísalo ladící napětí, tak to bude cvičit se vším. Podotýkám, že v antenním rozvodu není žádný konvertor. Čím to může být. Nemáte také někdo schéma k tomuto TV. Díky moc
...no přesně, to je ten největší problém. Na internetu sem našel schéma šasí, který do toho údajně patří, tj. TX-91G. Ježe když jsem to schéma porovnal s tím, co jsem našel v příjimači trochu jsem znejistěl. Na šasí v příjimači je sice taky napsáno TX-91 (za tím ještě něco je), ale jinak se osazení součástek v přijímači se schématem rozchází. Navíc schéma uvádí ovládání kanál. voliče signály SCL a SDA, ale v přijímači nic takovýho není. Tam jsou špičky vst. dílu popsány B I, B III, atd. Z toho mám pocit, že schéma uvádí přijímač s frekvenční syntézou, ale televize má ve skutečnosti napěťovou. Jaké schéma tedy ve skutečnosti hledat - čert ví..
Vypadá to, že šasi je skutečně TX-92.... alespoň schéma je nejvíc podbné tomu, co je ve skutečnosti v přijímači. Ale proč maj teda na plošňáku TX-91??...
standafor píše:Vypadá to, že šasi je skutečně TX-92.... alespoň schéma je nejvíc podbné tomu, co je ve skutečnosti v přijímači. Ale proč maj teda na plošňáku TX-91??...
Asi ještě nikdo nespočítal, kolik verzí TX-91 bylo. ale určitě přez 10. Zkus TX-91F podle toho ladění by to mohlo sedět líp.