Outlook Ex. - nejdou mazat zprávy

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Olchor

Outlook Ex. - nejdou mazat zprávy

#1 Příspěvek od Olchor »

Hoj, mám ještě kompl s XP, na poštu používám Outlook Express. v poslední době se stává, že některé zprávy z příchozí pošty nejdou smazat. Kompl dává hlášku - "objevila se chyba" Zkoušel jsem různé postupy mazání, uvolnit složku smazané pošty ap. - nic. Kudy do toho? Kde je vlastně v systému uložena složka přijaté pošty?
Dík.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Documents and settings\tvůjúčet\Data aplikací\identities\nějakýčíslaaznaky\Outlook Express Tam jsou soubory jako doručená pošta, odeslaná pošta atd... Vyhoď je na plochu do nějaké složky, spusť OE, ten si je vytvoří nový a čistý. Starou poštu pak může importovat nazpět z té složky z plochy. Tak se vlastně zbavíš chyb starýho souboru. Maximální velikost je 2 GB, bacha na to!
Olchor

#3 Příspěvek od Olchor »

Tak nevím. Složku jsem našel, ale obsahuje jen jakési dva malé soubory s názvem brndlog ( 1kB) nic víc. Dal jsem hledat složky s názvem Outlook express v celém počitači, pár jich to našlo, ale neobsahovaly nic, co by aspoň vzdáleně připomínalo soubory zpráv pošty.
serviceman

#4 Příspěvek od serviceman »

Hledej skrytý soubor *.dbx
Implicitně C:\Documents and Settings\[username]\Local Settings\Application Data\Identities\{12345678-1234-ABCD-EFGH-1234567890AB}\Microsoft\Outlook Express. Může být ale přemístěn.
Naposledy upravil(a) serviceman dne 21 led 2015, 13:35, celkem upraveno 1 x.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

Jj, přesně jak píše serviceman, já už OE naštěstí pěkně dlouho neviděl, tak jsem si cestu už nepamatoval přesně.
Achab

#6 Příspěvek od Achab »

Nemáš změněné úložiště zpráv? ("Nástroje" > "Možnosti" > záložka "Údržba" > tlačítko "Složka úložiště").
Taky mám soubory *.dbx na jiném disku.
Olchor

#7 Příspěvek od Olchor »

Tak fajn, soubor se podařilo najít ( byl skrytý), hodil jsem ho na plochu a OE si vytvořil nový, čistý. Potud v pořádku. Já bych ale potřeboval některé zprávy exportovat zpátky do nově vytvořené složky. Starou mám na ploše, ale nejde otevřít a pracovat s ní. Počitač hlásí, že chybí program, co by to uměl. Co s tím?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od forbidden »

V OE je třeba zvolit import, ukázat mu tu složku a naimportovat zprávy zpět. Pokud není databáze hodně poškozená, mělo by to projít. Nová databáze už bude v pořádku. Přesnej postup kde na co kliknout už z hlavy nepopíšu, snad někdo, kdo to má po ruce. Pokud se import nepodaří, tak existují nástroje na opravu databáze anebo na export zpráv, pokud stačí jen něco. Třeba DBXtract 4.5, ten jsem dokonce ještě našel u sebe na disku.
Naposledy upravil(a) forbidden dne 21 led 2015, 16:42, celkem upraveno 1 x.
serviceman

#9 Příspěvek od serviceman »

Opendbxfile by to měl umět vyextrahovat a uložit jako *.eml, a to mělo jít naimportovat do současného souboru.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Hejnicek

#10 Příspěvek od Hejnicek »

Olchor

#11 Příspěvek od Olchor »

Tak jo, podařilo se. Díky za rady.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“