Levná rele
Moderátor: Moderátoři
Levná rele
Jsem fanda do raspberry.
Pro spínaní domcích blbostí používám relé RELEM3S05T
http://www.gme.cz/relem3s05t-p634-263
Už jsem udělal spoustu tištaku s těmito relatky a ok, zatím všechny žijí.
Na takové ty domácí kravin, kdy se používá třeba 5 X za den je to vpoho.
Známy však chce po mně abych mu to rozchodil na jeho firmě pro řízeni strojů.
Relé je spíše mechanická záležitost a nevím jak se bude tvařít, když pojede 24 hodím denně a bude co 3 minuty spínat nějaké zařízeni.
Je někde udána u relaték nějaká životnost?
Třeba počet sepnutí než se po-----.
To by mělo byt info, že?
Life expectancy Mechanical: 5,000,000 operations min. (at 18,000 operations/hr) Electrical: 100,000 operations min. (under rated load, at 1,800 operations/hr)
Le_Ze píše:Tak pokud by vydrželo rok, tak za 21 kč je to uspokojivé...
Pokud to ma do vyroby, tak te s takovou spolehlivosti pozene znamy nekam.
Nejde o tech 21korun, ale nekdo musi prijit, zavadu najit, relatko vymenit a hned mas pul smeny v prdeli.
Pokud se to stane treba na nocni, pres dovolene apod. masiny stoji, lidi houpaji nohama a ztrata muze jit do desitek tisic i v male firme. Nepocitam pripadne skody na materialu apod.
Proto se do prumyslu davaji prumyslove rele. Cena je radove vyssi, ale spolehlivost a zivotnost taky.
p32 píše:No a nešlo by tam dát optorelé ?
Klidně i pořadne rele ale jak jsem už psal.
Mam udělaný tištak.
1 expander 8 relatek a 8 vstupu.
Nechce se mi to předělavat.
Kdyby měl zajem o vice kusu, vyplatilo by se to.
radekrd píše:Velmi záleží na charakteru zátěže, při zátěži s velkým nárazovým proudem po zapnutí, či komplexní zátěži se můžou slepit kontakty klidně při druhém sepnutí. Obzvláště u levného relé.
Bude to spínat jen cívku 3 faxového stykače na 24 V
Prostě u každého zařízeni bude 3 fázový stykač s civkou na 24 voltu a to malé relé ho bude sinat.
- monterjirka
Pro vaši představu jak jsou dělaná relé, na kterých závisí bezpečnost železniční dopravy:
www.azd.cz/admin/files/Dokumenty/pdf/.. ... a-rele.pdf